Datçalılar Defne bebek için seferber

Mehmet ERDAL

SMA'nın en ölümcül tipi olan güçlü Tip 1 hastası 37 aylık Defne Işıkdere de tedavi için kampanya başlatılan çocuklardan biri. İzmirli Işıkdere ailesinin SMA ile mücadele eden 3 yaşındaki kızları minik Defne’nin tedavisi için, 6 ay önce başlatılan zamana karşı yarış sürüyor.

Datçalılar, SMA hastası 2,5 yaşındaki Defne bebeğin tedavisi için gerekli 2 milyon 500 bin doları toplayabilmek için kitlesel bir kampanya yürütüyorlar. Defne için düzenlenen yardım kampanyasına, Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden de destek geldi. Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, bir düğün salonunda düzenlenen yemekte, Defne için 37 bin 500 TL yardım toplandı. Yardım yemeğine, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Belediye Başkan Yardımcısı İnci Bilgin, Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülhan Keleş katıldı.

Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, Defne bebek ile ilgili nisan ayından bu yana kampanya yürüttüklerini, Defne bebeğin burnundan hortumla hava almaya başlaması ile birlikte bu kampanyanın kitleselleştiğini, İzmir’de ve Muğla’nın başka bazı ilçelerinde de pek çok etkinlik yapıldığını söyledi.

Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcüsü Gülkadın Taş, Defne bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için Datçalılar olarak seferber olduklarını söyleyerek, biletlerin tamamının satıldığını ve yalnızca dayanışma için bilet alan birçok yurttaşın, biletlerini üniversite öğrencilerine verdiğini ifade etti.

Datça Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Av. Gülhan Keleş ise, dayanışma yemeğinin biletlerinin satışını mahalle muhtarları ve gönüllülerin üstlendiğini dile getirerek, yemeklerin malzemesini Datça Belediyesi’nin karşıladığını söyledi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı İzmir’de, 1 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli Karaburun’da yaşanan eğitim sorunları konuşuldu Manisa’da jeotermal projesine geçit verilmedi: Mücadelemiz büyüyerek devam edecek Bodrum’un su sorunu çözülüyor