Demiryolu işçilerinin eylemi 23 haftadır sürüyor

Sürgün ve baskılara karşı sürdürdükleri oturma eyleminin 23'üncü haftasında BTS İzmir Şubesi üyeleri, baskılara son verilmesi talebi yineleyerek, özelleştirme süreciyle ilgili mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

BİRGÜN EGE

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, baskılara karşı düzenlediği oturma eyleminin 23’üncü haftasında Alsancak Garı önünde bir araya geldi. BTS İzmir Şube Hukuk Sekreteri Nejat Sezginer, "Biz BTS üyelerinin sürgünlerine önce rotasyon dediler, olmadı mahkemeden dönünce disiplin cezalarını gerekçe gösterdiler yeniden sürdüler. O da olmadı mahkemeler disiplin cezalarını da iptal etti şimdi ne gerekçe üretecekler merakla bekliyoruz.. Ancak şunu bilmeliler ki asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu kurumun mallarının peşkeş çekilmesine karşı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, özelleştirme süreciyle mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Demiryolu emekçilerinin kuruma olan inancının sarsıldığını belirten Sezginer, "Devlet kurumları bütün kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı olmak ve herhangi bir konuda soruşturma yürütürken tarafsız davranmak zorundadır. Ancak Türkiye’de yaşananlar, idarenin kararları ile hukukun nasıl katledildiğini, temel sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasını bile 'suç' kapsamına almak ve bunun üzerinden siyasi talimatlarla cezalar verilmesinin sağlanmaya çalışıldığını göstermektedir" diye konuştu.

"EKMEĞİMİZİN MÜCADELESİ"

TCDD'nin özelleştirme sürecinde personelin oyalandığını vurgulayan Sezginer, " TCDD çalışanları oynanan oyunun, kurulan tezgahın farkına varmalıdır. Bu oyunu bozmak bizim boynumuzun borcudur. Bu mücadele ekmeğimizin mücadelesidir. Bu mücadele, yoksulluk ve işsizlikle kıvranan halkımızın mücadelesidir, Bu mücadele, ekonomik ve siyasal bağımsızlığımızın mücadelesidir. Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yönetimi verdiğimiz bedelleri görmeden geri adım atacağımızı sineceğimizi korkacağımızı zannediyorlar" ifadelerini kullandı.

Sezginer şunları kaydetti: "Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız BTS ve konfederasyonumuz haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. TCDD yönetimine sesleniyoruz, haksız hukuksuz kararlarınızdan vazgeçin. Yapılan sürgünleri mahkemeleri beklemeden durdurun. İş barışını tekrar sağlayın. Biz, TCDD nin parçalanarak şirketler haline getirilmesine, sermayeye peşkeş çekilmesine, haksız hukuksuz uygulamalarla yapılan sürgünlere son verilmesine, bu kurumlar bizim, sizin paranız ve siyasi gücünüz varsa, bizim emek gücümüz var, Bu kurumu size kolay kolay teslim etmeyeceğiz demek için burada olmaya devam edeceğiz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Özel bölgeye RES yapılacak Kaderine terk edilen köy okulları yeniden açılmalı İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz