Denizlerin yolu Haziran'dan geçer!

ZEYNEP KURAY

Üniversite öğrencileri, 68 Gençlik Hareketi önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 43. yılını anmak için biraraya gelerek Fındıklı’dan  Dolmabahçe'ye yürüdü. “Denizler’in Yolu Haziran’dan geçer” diye haykıran öğrenciler, Deniz ve Mahir’lerin emperyalizme ile gericiliğe karşı bugünlere taşınan mücadelesini yükselteme sözünü verdi.

İstanbul üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler, 68 Gençlik Hareketi önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 43. yılını anmak için Mimar Sinan Fındıklı kampüsünden, 6. Filo’nun suya döküldüğü Dolmabahçe’ye yürüyüş düzenledi. Deniz, Yusuf, Hüseyin’in dev posterlerini taşıyan öğrenciler, “Emperyalizme ve AKP diktatörlüğüne karşı ayaktayız. Denizler’in yolu Haziran’dan geçer” pankartını açtı.

Hep bir ağızdan, “ Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın”, “ Denizler’e sözümüz devrim olacak”, “ Hırsız, katil AKP”, “ Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, “ Deniz, Yusuf, Hüseyin mücadeleye devam” sloganlarını atan öğrenciler, AKP diktatörlüğüne geçit vermeyeceklerini vurguladı. Dolmabahçe’ye gelindiğinde ise Deniz, Yusuf ve Hüseyin’i temsilen taşıdıkları üç fidanı toprağa eken öğrenciler, hayatını kaybeden tüm devrimciler için bir dakikalık saygı duruşu yaptı.

AKP DENİZLER’İN KATİLLERİNİN DEVAMCISIDIR !
Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Can Güneş, bundan 43 yıl önce Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın bir şafak vakti asıldığını hatırlatarak, 6 Mayıs 1972’in yalnızca üç yiğit devrimcinin ölüm tarihi değil, emperyalizme ve faşizme karşı ülkeyi 6.Filo’lara dar edenleri susturma ve gençliğin her yerde yükselen sesini kısma çabası olduğunu söyledi.

6 Mayıs 1972 ‘de Denizler’i darağacına çıkaran zihniyetin bugün Reyhanlı’da halkın üzerine bombalar yağdıranlar, Suriye sınırının öbür tarafından “3-5 füze attırırım” diyenler, memleketin her köşesini emperyalistlere peşkeş çekenlerle hâlâ ayakta olduğuna işaret eden Güneş, “ Onlar, emperyalizmin taşeronluğunu ve işbirlikçiliğini yapan ve 6. Filoları kıblesi bilen, 6. Filo’ya karşı namaza duran, halkın üzerine bombalar yağdıran, yüzlerce işçiyi karanlığa mahkûm eden, AKP’dir. AKP iktidarı, Denizler’in katillerinin devamcısıdır” dedi.

DÜN 6. FİLOYA, BUGÜN AKP DİKTA’SINA KARŞI AYAKTA!
“Bizler Commer’in arabasını ODTÜ’nün orta yerinde ateşe veren, emperyalistlere ve işbirlikçilerine göz açtırmayan, Denizler asılmasın diye kendi canını veren; TOMA’lara, gaz fişeklerine yüreğini siper eden neslin çocuklarıyız” diyen Güneş, AKP düzenin, diktatörün karşısında dikilme, faşizme, emperyalizme ve gericiliğe karşı halkın onuruna sahip çıkma sözü verdi.

Açıklamanın ardından anma söylenen Gündoğdu marşı ile sona erdi.

Denizlere sözümüz var...

Babıali'nin ağabeyi Ergin Konuksever: Ah o parka ve o güzel çocuklar

‘Koca bir sevdaydı yaşadığımız’


 

 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili! Hoş geldin kadınım ‘Öldü’ denilen itirafçı, 8 ay önce Jandarma’da memurmuş Diyanet’ten hadisli 1 Mayıs mesajı Abdülhamitçiler, Osmanlıcılar, İslamcılar; nerdesiniz?