DEÜ GSF öğrencileri nöbete başlıyor

DEÜ GSF’nin taşınma sürecine ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dayanışması yaptığı açıklamada, “Narlıdere’deki fakülte yerleşkemize gidip gece gündüz nöbet tutmaya başlıyoruz” denildi.

AYCAN KARADAĞ

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) Narlıdere’den Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınması kararına karşı, öğrencilerin ve akademisyenlerin mücadelesi yaklaşık 2 aydır devam ederken bugün Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dayanışması basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya; CHP İzmir Milletvekilli Kamil Oktay Sındır, İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel, öğrenciler, siyasi partiler ve STK’ler katıldı.

“İNATÇI OLACAĞIMIZI BİR KERE DAHA REKTÖRLÜK ÖNÜNDEN BİLDİRİRİZ”

Grup adına basın açıklaması yapan Mertcan Titiz, “Bugünden itibaren başta Rektör Nükhet Hotar olmak üzere tüm DEÜ yönetimi bizi muhatap alıncaya ve tüm taleplerimizi gerçekleştirinceye kadar Narlıdere’deki fakülte yerleşkemize gidip gece gündüz nöbet tutmaya başlıyoruz" dedi.

Titiz açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Türkiye'nin en büyük Güzel Sanatlar Fakültesi'nin birkaç kişinin şahsi çıkarları doğrultusunda yok edilmesine karşı olan ve dayanışmamıza güç veren tüm halkımızı da bu nöbete davet ediyoruz. Rant hayalleriyle belleksizleştirilmeye, bölünmeye, yok edilmeye karar verilmiş fakültemizi bir yaşam alanına çevireceğimizi; sanata, akademiye eğitimimize, fakültemize, geleneğimize ve birlikteliğimize sahip çıkmakta inatçı olacağımızı bir kere daha rektörlük önünden bildiririz.”

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Çanakkale kül soluyacak İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz Özel bölgeye RES yapılacak Foça’da çevre faciası yaratan ‘Harrier’e dava açıldı İzmir’in kadın kooperatifleri festival için Karşıyaka’da