Devrimci Yol’cu Sefa Aydoğan hayatını kaybetti

Devrimci Yol’cu Sefa Aydoğan Hollanda Amsterdam’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitirdi. Aydoğan 23 Haziran Salı günü saat 15.00’te son yolculuğuna Amsterdam’da uğurlanacak. Salı günü düzenlenecek törenin ardından Aydoğan’ın bedeni vasiyeti üzerine yakılacak. Eylül ayında düzenlenecek törende ise Aydoğan’ın külleri isteği üzerine Hollanda’da başkanlık yaptığı Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Den Haag şubesinin önündeki kanala, doğduğu Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Kırıntı köyü ve Ankara Tuzluçayır’daki çeşitli noktalara serpilecek.

1953’te Gümüşhane’de doğan Aydoğan, henüz lisedeyken Devrimci Yol’a katıldı. Liselilerin örgütlenme çalışmalarına katılan Aydoğan, Tüm Liseliler Birleşme ve Dayanışma Derneği’nin (LİSE-DER) ilk yönetim kurulunun mali sekreter olarak görev aldı. 12 Eylül askeri darbesinin ardından Hollanda’ya giden Aydoğan, burada HTİB Den Haag şubesinde başkan ve HTİB adına Türkler için Danışma Kurulu’nda genel sekreter olarak görev aldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi?