Dikili’de kadınlar Leyla’yı yalnız bırakmadı

Dikili’de kadınlar, Leyla S.'nin boşanma aşamasında olduğu eşi Murat S. tarafından silahla yaralanmasını protesto etti

ARZU PEK

İzmir’in Dikili ilçesinde geçtiğimiz günlerde Leyla S, ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu eşi Murat S. tarafından sokak ortasında silahla vurularak yaralandı. Olay, Dikili Kadın Platformu tarafından Dikili Atatürk Meydanı’nda protesto edildi.

Dikili Kadın Platformundan adına basın açıklamasını okuyan Münevver Kahraman, kadına karşı şiddet artarak devam ettiğini ifade ederek, “Dikili'de bir kadın eşi tarafından tabanca ile herkesin gözü önünde vuruldu. En az 7 kurşun kovanı etrafa saçıldı. 2 kurşun kadına isabet etti. Canı koca polis gelene kadar kadına kimsenin müdahale etmesine izin vermedi. Polisler geldiğinde gözaltına alınarak karakola götürüldü. Dikili'de üç yıl içinde yaşanan üçüncü koca saldırısıydı. Işığımız ve zümrütümüz canlarından oldular. Leyla’nın hastanede hayati tehlikesi sürüyor. Bilinci açık. Bir kurşun vücudunun içinden çıkarılamadı. Koca gözaltında. Biz adaletin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı İzmir’de, 1 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli Karaburun’da yaşanan eğitim sorunları konuşuldu Manisa’da jeotermal projesine geçit verilmedi: Mücadelemiz büyüyerek devam edecek İzmir’in 1 Mayıs tarihi