Diyanet’ten kitaba bir günde üç milyon lira

Mustafa BİLDİRCİN

Çok sayıda bakanlığı geride bırakan bütçesi ile gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, bir günde 3 milyon TL’lik kitap baskısı harcamasına imza attı.

Diyanet, 19 Ekim’de, “Dijital Çağda İletişim Ahlakı, İslam İlmihali, Kur’an-ı Kerim Mealleri, Mukaddes Miras Kudüs” ve “Her Gün Özetidir Ömrün” isimli kitapların da aralarında olduğu 17 kitabın basımı için ihale düzenledi. Dört kısma bölünerek gerçekleştirilen ihale kapsamında iki farklı şirket ile sözleşme imzalandı. 17 farklı kitaptan toplam 121 bin 500 adet bastırılacağı bildirildi.

İHLAS’A İHALE PASI

İhalede sözleşme imzalanan şirketlerden biri İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi oldu. Şirket ile Diyanet arasında 9 Kasım’da 27 bin adet kitap baskısı karşılığında 563 bin 915 TL’lik anlaşma yapıldı. Sözleşme imzalanan ikinci şirket ise Kalkan Matbaacılık. Toplam 50 bin Kuran baskısı karşılığında şirketle 2 milyon 442 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Böylece Diyanet, kitap baskısı için bir günde 3 milyon 5 bin TL’yi gözden çıkardı.

Milyonlarca genç işsizlik batağındayken Diyanet’in bol keseden dağıttığı belge ile sayıları 200 bine ulaşan hafızlara istihdam alanı yaratılmıştı. Resmi Gazete’de 2 Kasım’da yayımlanan karar kapsamında, mühür ve onay aşamasına kadar basım işleminin bütün aşamalarını takip etmek amacıyla her matbaada bir hafızın görevlendirilmesine karar verilmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı