Diyarbakır'da ‘Pençe Kılıç Hava Harekatı’ protestosuna polis müdahalesi: 47 gözaltı

Diyarbakır’da Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik ‘Pençe Kılıç Hava Harekatı’nı, basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen HDP’li gruba polis müdahale etti, 47 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da aralarında HDP Milletvekili Dersim Dağ ile partililerin bulunduğu bir grup, Yenişehir ilçesinde bulunan Dağkapı Meydanı’nda toplandı.

DHA'da yer alan habere göre, Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı protesto amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermeyerek grubun dağılmasını istedi.

Basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti ve aralarında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Seval Gülmez’in de olduğı 47 kişi gözaltına alındı.

13 Kasım’da İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından resmi makamlar saldırıyı PKK/YPG/PYD’nin yaptığını söylemiş, PKK ise saldırıyla ilgisinin bulunmadığını kaydetmişti.

Buna karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), cumartesi gecesi Suriye ve Irak’ın kuzeyine hava harekatı başlatmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, YPG’nin bu sabah Karkamış’a roketli saldırıda bulunduğunu, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi?