Dönüşümde kooperatifleşme

BirGün EGE

İzmir’in Bayraklı ilçesinin Alpaslan Mahallesi’ndeki yurttaşlara Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sandal, askı sürecinde sona gelinen Alpaslan- Cengizhan ve Fuat Edip Baksı revizyon imar planları ve kentsel dönüşüm sürecini anlattı. Bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarında kooperatifleşme modelini esas alacaklarını açıklayan Sandal, halkın karar sürecinde yer alacağını ve ortak akılla geleceğin Bayraklısını yaratacaklarını söyledi.

Sandal “İzmir’in kalbi Bayraklı’da Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Belediyenin denetimi ve garantörlüğünde, halkın söz sahibi olacağı, ortak aklın hâkim kılınacağı kooperatifleşme modelini hayata geçireceğiz. Bu bölgede 60 hektarı kapsayan imar planı çalışmamızı tamamladık, askı süreci bitmek üzere. Alanı 26 farklı adaya ayırdık. Her bir ada için, mahalle sakinlerinin yönetiminde kooperatifler kuracağız. Proje ve yapım aşamasında bu kooperatifler söz sahibi olacak. Müteahhitlerle, mahalle sakinleri anlaşacak ve kazanan halk olacak. Belediye, kooperatiflerin kurulmasından teknik detaylara kadar projenin sorumluluğunu ve garantörlüğünü üstlenecek. Çalışmalar kapsamında ada bazlı bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek” dedi. Sandal “Biz geleceğin Bayraklısını vatandaşlarımızı mağdur etmeden, hak kaybı yaratmadan yaratacağız. Önümüzde önemli bir fırsat var ve iyi değerlendirmeliyiz. Modern yapı stoğu, yeşil alanları, parkları, yolları ve sosyal donatı alanları ile yepyeni bir Bayraklı’ya kavuşacağız” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı Özel bölgeye RES yapılacak Sinpaş, Kızılbük’ü talanda ısrarcı: ‘Revize’ planla yeniden başvuru! Uzaktan eğitim pek çok sorunu beraberinde getirdi İzmir depremi: Yıkılan binalar neden Bayraklı ve Bornova’da?