Dünyanın çöplüğü olmamak için…

Haber Merkezi

SOL Parti İzmir örgütü asbestli gemiyi kente sokmamaya kararlı. SOL Parti yarın İzmir’de konu ile ilgili yürüyüşlü protesto düzenleyecek. SOL Parti’den yapılan yürüyüş çağrısında “Zehirli gemiyi İzmir’e sokamamak için, Dünyanın çöplüğü olmamak için, Bağımsız bir Türkiye için, yürüyoruz” denildi.

21 Ağustos günü saat 17’de Karşıyaka Çarşı girişinde başlayacak eylem öncesi SOL Parti’nin açıklaması şöyle:

‘‘İktidarda kalabilmek için ranttan başka bir şey düşünmeyen Saray iktidarı, zehir saçan gemiyi İzmir Aliağa’ya getiriyor. 900 tona yakın asbest barındıran Nae Sao Paulo gemisi, sırf para kazanmak uğruna söküm için Aliağa’ya getiriliyor. Brezilya Mahkemesinin zehirli diye durdurma kararı aldığı gemi, AKP iktidarının yoğun isteği ile İzmir’e geliyor. Bu geminin aynı tonajdaki, aynı büyüklükteki ikiz gemisinde 760 ton asbest çıktı. Bu rakam Aliağa’da 3 yıldır sökülen tüm gemilerdeki asbestin toplamından fazladır. Bu zehir denizlerimize akacaktır. Gemiden kopan parçalar ülkemizin dört bir yanına dağıtılacaktır. Yüzdüğümüz deniz, içtiğimiz su, aldığımız hava zehirle dolacaktır. AKP’nin rant hırsı için çocuklarımız kanser olacaktır. İzmir’in emekçi ilçesi Aliağa’da binlerce işçi bu asbest denilen zehir nedeniyle akciğer kanseri oldu. Bu gemi İzmir’e gelirse, normal bir gemiden çıkan zehrin 100 katı zehir etrafa saçılacaktır. İşçilerimizle birlikte bu şehirde hatta bu ülkede yaşayan herkes saçılan zehri bir şekilde soluyacaktır.

Brezilya’daki mahkemeler bizim hakkımızı bu hükümetten daha fazla savunuyor. Ceplerine girecek dolarlar için bu gemiyi İzmir’e çağıranlara yazıklar olsun. Yıllar boyunca emperyalizme bağımlı hale getirilen ülkemiz şimdi de dünyanın çöpünü alıyor. AKP iktidarı, batırdığı ekonomiyi bu şekilde düzeltmeye çalışıyor. İzmir’in kurtuluşunun 100. yılında, sömürgeci devletlerin Anadolu’yu paylaşma emellerine karşı ilk kurşunun atıldığı yerde, ülkemiz batının çöplüğü yapılıyor. Bu ülke, bu halk, bu sömürge valisi zihniyetini hak etmiyor. Bugün zehirli gemiye karşı verilen mücadele aynı zamanda bağımsız bir Türkiye mücadelesidir.

Sol Parti İzmir İl Örgütü olarak, tüm yaşam savunucularıyla dayanışma içinde, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte, bu gemiyi durdurma kararlılığındayız. 21 Ağustos’ta Karşıyaka Çarşı girişinden başlayarak bu gemi İzmir’e gelmesin diye yürüyeceğiz. Dünyanın çöplüğü olmamak için yürüyeceğiz. Bağımsızlık için yürüyeceğiz. Gemileri yaktık, geri dönüş yok artık!’’

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi