Ekrem İmamoğlu: Saray iki yatırımı da engelledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP metrosunun yapımı ve 300 metrobüsün alımı için hazırdık. Ancak 2023 Cumhurbaşkanlığı yatırım programında, 2 yatırıma da yer verilmedi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a yapılacak iki büyük yatırıma Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer verilmediği için yapılamayacağını açıkladı.

Söz konusu iki yatırımın gerçekleştirilebilmesi için bulunan finansmanın da bu kararla birlikte kullanılamaz duruma geldiğini belirten İBB Başkanı Twitter’dan bu karara tepki gösterdi.

Yaptığı paylaşımda bu durumu açıklayan İmamoğlu, “Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP metrosunun yapımı ve 300 metrobüsün alımı için hazırdık. Ancak 2023 Cumhurbaşkanlığı yatırım programında, 2 yatırıma da yer verilmedi. Bu ‘takdir’, bulduğumuz finansmanı da kullanılamaz hale getirdi. Bu ‘takdiri’ kamuoyunun vicdanına sunarız” ifadelerini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Sokakta kazanacağız CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi CHP neden erken seçim istemiyor?