Elbistan Belediye Başkanı, "arama kurtarma çalışmaları tamamlandı" dedi, tepkiler üzerine paylaşımını sildi

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, depremin ardından süren arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Bölgede henüz ulaşılamayan çok sayıda enkaz olduğunu kaydeden sosyal medya kullanıcıları, Gürbüz'e tepki gösterdi. Gürbüz, gelen tepkilerin ardından söz konusu paylaşımını sildi.

AKP'li Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan'daki arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, gelen ihbarların tamamının sonuçlandırıldığını söyledi, gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkilerken arama-kurtarma çalışmaları birçok bölgede devam ediyor.

Kentteki çalışmalara ilişkin son durum hakında bilgi veren Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, gelen tüm ihbarların sonuçlandırıldığını, böylece Elbistan'daki arama kurtarma çalışmalarının da tamamlandığını söyledi.

Gürbüz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır. An itibari ile gelen ihbarların tamamı sonuçlandırılmıştır. Enkaz altında yakını olduğunu düşünen vatandaşlarımızın Fatih İlköğretim Okulu'ndaki arama kurtarma merkezine şahsen başvuru yapmaları önemle duyurulur."

Gürbüz'ün paylaşımı çok sayıda sosyal medya kullanıcısının tepkisini çekti. Çalışmaların depremden bir gün sonra ancak başladığını anımsatan kullancılar, hala ulaşılamayan çok sayıda göçük olduğunu kaydetti. Gürbüz, gelen tepkilerin ardından söz konusu paylaşımını sildi.

Gürbüz, daha sonrayaptığı paylaşımda ise "Önemli ! AFAD yetkilileri, kendilerine gelen tüm ihbarların değerlendirilip ivedilikle sonuçlandırıldığını ve yeni bir ihbarın olmadığını bildirmiştir. Çalışmaların devamlılığı açısından ihbarların AFAD kriz merkezine şahsen yapılması istenilmektedir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 9 Şubat gecesi saat 23.40'ta yaptığı açıklamada arama-kurtarma çalışmalarının yalnızca Şanlıurfa ve Kilis'te tamamlandığını bildirmişti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Halk iradesi barikat tanımadı Diyanet’ten Audi A8 itirafı Meteoroloji'den 34 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor Kurtulmuş'un 'yeni anayasa' turu devam ediyor: DEM Parti'yi ziyaret etti Cem Küçük köşeyi döndü