EMA açıkladı: Pfizer-BioNTech aşısının saklama koşullarında değişiklik

Avrupa İlaç Ajansı, Pfizer-BioNTech aşısının buzdolabında bir ay saklanabileceğini açıkladı.

Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) İnsan İlaçları Komitesi (CHMP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının Avrupa Birliği'ndeki (AB) aşılama merkezlerinde aşının işlenmesini kolaylaştıracak onaylı saklama koşullarında değişiklik yapıldığı aktarıldı.

İHA'da yer alan habere göre, açıklamada, yapılan değişiklik ile açılmamış olan flakon serumlarının 2-8 derecede, yani derin dondurucu koşullarından çıktıktan sonra normal bir buzdolabında onaylanmış saklama süresinin 5 günden 31 güne uzatıldığı bildirildi.

Aşının depolanması ve taşınmasında artan esnekliğin AB üye devletlerinde aşı uygulamasının planlanması ve lojistiği üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Ulla Jelpke: Almanya, Gülen Cemaati'nin yeni karargâhı Mahirlerin yoldaşı, THKP-C MK üyesi Orhan Savaşçı yıldızlara uğurlandı Skandal ortaya çıktı, Macar halkı sokağa indi İnceleme | Almanya, Türkiye kökenli ailelerin çocuklarına el koyuyor mu? Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca'nın Covid-19 aşısı güvenli