Emine Anne’nin adalet çığlığını artık duyun

HABER MERKEZİ

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti bir yılı geride bıraktı.


Anne ve oğlu sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne geldi. Aile, "Şenyaşar Ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler! Tek tutuklu yok! Üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum. Şenyaşar Ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankart asarak nöbeti başlattı.

HAK SAVUNCULARI NÖBETE KATILDI

Adalet Nöbeti’nin birinci yıldönümü vesilesiyle aralarında demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcilerinin olduğu insan hakları savunucuları Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’nin birinci yıldönümüne ilişkin hak savunucuları açıklama yaptı.

Şenyaşar Ailesi için yapılan açıklamada Adalet Kürsüsü kuruldu. Kürsüde ilk olarak konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay Adalet Nöbeti’nin bir yılı geride bıraktığını söyledi. İktidarın katilleri koruduğunu anlatan Günay, Emine Şenyaşar’ın bir yılda bütün zorluklara karşı nöbet eylemini sürdürdüğünü ifade etti. Günay, "Bu nöbet artık milyonlarca insanın nöbeti, talepleri adalet talep eden herkesin talebi. Bir yıl değil kaç yıl olursa olsun gerçek adalet gelene kadar aile ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Ailenin avukatı Bülent Duran, nasıl bir katliam ve hukuksuzluk yapıldığına tanıklık ettiklerini anlattı. Katliamı "Korkunç" olarak tanımlayan Duran, "24 Haziran’da düğmeye basıldı, iş yerinde saldırı oldu ve devlet hastanesinde devlet erkanının gözü önünde katliam yapıldı. Savcının ilk işi katliamda örgüt bağlantısını aradı. Fadıl Şenyaşar tutuklandı. Emine annenin çığlığı vahimdir. Bu ülkede iktidara yakın olanlar için yargı koruması var. Bizim çığlığımız adil ve tarafsız bir yargı yapılması içindir. Barolar bu dosyaya müdahil olabilir. Sadece ziyaret ederek aileye destek olmasınlar, direk sürece dahil olsunlar. Emine annenin çığlığı bir adalet çığlığıdır, bu çığlığa kulak vermek herkesin görevi" diye konuştu.

Adalet Nöbeti’nin birinci yıl dönümü dolayısıyla yapılan eylemde konuşan Ferit Şenyaşar ise "Her şeye rağmen biz umudumuzu yitirmeyeceğiz. Biz yaşamı ve adaleti uğruna ölecek kadar seviyoruz ve istiyoruz" dedi.

Yaşananların insanlığa karşı suç olduğunu vurgulayan Şenyaşar, “İnsanlığa karşı ne kadar kirlilik varsa üstünlerin elinde birikmiş, Urfa Adliyesi’ni etkisi altına almıştır. Dosyamız Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda. Dosya savcısı ile görüşmeye gittiğimizde hukuki olarak bize verecek bir cevapları olmadıkları için bizden kaçıyorlar” dedi.

Şenyaşar’ın konuşması “Annelerin öfkesi katilleri boğacak” sloganları eşliğinde son buldu. Haber Merkezi

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı