Emniyetten 'Menzil' yapılanmasını yazan yazara suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son günlerde asılsız, mesnetsiz, karalama amacı güden iddia ve iftiralarda bulunan gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Tolga Şardan'ın Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki tarikat yapılanmalarını anlattığı T24’deki “Emniyet’te neler oluyor?” başlıklı yazısı tartışma yaratmıştı. Yazıda emniyet teşkilatındaki son atama ve terfilerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Deneyimli gazeteci Şardan,yazısında kulislerde her üç atama ve terfiden birinin Menzil cemaati referansıyla yapıldığının konuşulduğunu yazdı.

Yazıda, “Emniyet’te son dönemde ilginç gelişmeler yaşanıyor,” diyen Şardan, “Bunlardan birisi, Emniyet Genel Müdürü’nün değişmesi, Celal Uzunkaya’nın görevden alınıp yerine Mehmet Aktaş’ın gelmesi sonrasına gerçekleştirilen bir dizi terfi ve atamanın gerçekleştirilmesi. Kısa süre önce 50’ye yakın kentin emniyet müdürü değiştirilmişti. Böylece, merkez teşkilatı ve il kadrolarında yeni düzenlemeler yapıldı” ifadeleri kullanılmıştı.

Şardan'ın yazısının tamamı...

Günün Manşetleri için tıklayın

Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı