Emrah Serbes kazadan teslim olana kadar geçen sürede ne yaptı?

Karıştığı ölümlü trafik kazasındaki sorumluluğunu itiraf ederek savcıya teslim olduktan sonra tutuklanan ünlü yazar Emrah Serbes'in yakın arkadaşları, Serbes'in kazadan hemen sonraki gün teslim olmak istediğini belirtiyor. Ancak kırmızı reçeteli ilaçlar kullanan Serbes cezaevine psikolojik olarak dayanabilmek üç gün klinik tedavi görmeye karar verdi.

İzmir-Aydın otoyolunun Torbalı kavşağında, geçen 22 Eylül’de meydana gelen kazada, Serbes'in içinde bulunduğu araç, Ayhan Özçelik’in (59) kullandığı araca arkadan çarptı. Ayhan ve 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde can verirken, ağır yaralı anne Nilgün Özçelik (51) ise Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza sonrasında aracı kullandığını söyleyen Kenan Doğru tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaza sonrası İstanbul’a dönen Serbes ise psikiyatrik tedavi için İstanbul Surp Pırgiç Hastanesi’ne yattı. Serbes dün Twitter’da, “Teslim oluyorum. İtirafımdır” başlıklı mektup yayınlayarak, suçu üstlendi. Serbes taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermekten tutuklandı. Kenan Doğru ise tahliye edildi.

ÜSTLENECEK HALDE DEĞİLDİM

Serbes, savcıya verdiği ifadede kaza sırasında aracı kullandığını kanıtlamak için boynunun sol tarafından aşağıya doğru inen emniyet kemeri izlerini savcıya gösterdi. Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre Serbes, savcıya verdiği ifadede “Karşı araçtaki erkeği kontrol ettim. Ses vermeyince sağ ön koltuktaki bayanın nabzını kontrol ettim. Yaşıyordu. ‘112’yi arayın’ diye bağırdım. Yolun kenarında, araçtan fırlayan genç kızı gördüm. Çocuğun hareketsiz yatışı ve duruşundan vefat ettiğini düşündüğüm için şoka girdim” dedi. Ambulansı beklerken Doğru’ya “Ben bu olayı üstlenecek ruh halinde değilim” dediğini anlatan Serbes, şöyle devam etti: “Bu cümlenin sebebi, tanınmış bir kişi olmam ve medya baskısından çekinmemdi. Kenan hiçbir şey söylemedi, elini kafasına götürüp düşünmeye başladı. Jandarma ‘Şoför kim’ diye sordu. Kenan ‘Benim’ dedi. Bir düzeltme yapmadım, işlemler bu şekilde yapıldı. Jandarmadayken, Kenan’ın suçu üstlenmesinin şart olmadığını, doğruyu söyleyebileceğini söyledim. Ancak Kenan’a psikolojimin bu olayı kaldırmayacağını hatırlattım. Kenan jandarmada da olayı kendisinin yaptığını söyledi. Adliyeye geldik. Koridorda bekledim. Kenan tutuklandı.” dedi.

Yolculukta alkol, uyuşturucu ve uçucu madde kullanmadıklarını belirten Emrah Serbes, “Kullandığım psikiyatrik ilaçlar vardır. İlaçlar yeşil ve kırmızı reçetelidir. Ana özelliği, dikkat sağlamaya yöneliktir” dedi. Kaza dönüşü psikiyatri kliniğine yattığını kaydeden Emrah Serbes, “Kendimi toparlamak için
dört-beş gün tedavi oldum. Kendimi cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırladım” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı