Erdoğan ABD’den eli boş döndü

POLİTİKA SERVİSİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu’na gitmek üzere gittiği ABD’den döndü. Erdoğan, ‘büyük umutlar’la gittiği ABD’den eli boş döndü.

BİR KEZ YÜZ YÜZE GELDİ

ABD seçimlerini Joe Biden’ı kazanmasının ardından dış politikada kıbleyi ABD’yi çeviren Erdoğan, yine aradığını bulamadı. Erdoğan, Kasım 2020’de ABD Başkanı seçilen Biden ile bir kere telefonla, bir defa da yüz yüze görüşebildi.

Biden’ın Erdoğan ile telefon görüşmesi de ‘Ermeni Soykırı’mını tanıyacağına ilişkin haber vermesiyle ilgiliydi. Biden geçtiğimiz 24 nisanda yazılı olarak yaptığı açıklamada ‘Ermeni Soykırımı’nı tanıdı. Biden’a tepki gösteren Erdoğan, “Soykırım diyorsanız aynaya bakıp değerlendirmeniz lazım. İşte Karabağ bütün gerçeklerle ortada. Kızılderili meselesini hiç söylemiyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan tepkisinin ardından Biden ile NATO Zirvesi kapsamında, NATO Karargahı’nda bir araya geldi. Bu buluşmanın ardından taraflar görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti.

Son olarak BM Zirvesi için ABD’ye giden ‘dünya lideri’ Erdoğan eli boş döndü. ABD’ye adeta bir orduyla giden Erdoğan, 291 milyon dolara mâl olan Türkevi’nin açılışında şov yaptı. Açılış öncesinde bir program ‘dostum’ diye seslense de Biden ile görüşemedi. Erdogan, Biden ile görüşemeyince BBP Lideri Mustafa Destici ile biraraya geldi.

ABD ziyaretinde bir grup gazeteciyle söyleşi yapan Erdoğan Biden ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Benim Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak yaklaşık 19 yıllık yöneticilik hayatımda Amerika ile olan münasebetlerimde geldiğimiz nokta maalesef iyi bir nokta değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem” dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi