Eşit ücret hakkına gasp

Dış Haberler Servisi

İngiltere'de Eşitlik Vakfı'nın yaptığı araştırma, ülkede 8,5 milyon kadın işçinin çalışma hayatı boyunca aynı mesleği icra eden erkeklerle eşit ücret almadığını ortaya koydu.

Vakfın hazırladığı raporda, "Hükümetin kadınlara aynı işi yapan bir erkek meslektaşına ne kadar ödeme yapıldığını bilme hakkı vererek eşit ücreti gerçeğe dönüştürebileceği" önerisi yapıldı.

SİYAH VE GÖÇMENLER DAHA SÖMÜRÜLÜYOR

Guardian'ın haberine göre, Fawcett Derneği'nin araştırmasında ise ülkede çalışan kadınlardan siyah ve göçmen olanların yüzde 43'ünün daha fazla sömürüye uğradığı ortaya konuldu. Ayrıca pandemi süreci nedeniyle kadınların üçte birinin işsiz kaldığı da araştırmada yer aldı. Derneğin sözcüsü Sam Smethers, "Koronavirüs krizi bizi yine bir yol ayrımına getiriyor ve bunun cinsiyetler arası ücret farkı için geçerli olduğu açık" dedi.

ACİL ÖNLEM ŞART

İşçi Partili milletvekili Marsha De Cordova da "Hükümet, cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğini gidermekte başarısız oldu ve bu krizin kadınlar üzerindeki etkisini görmezden geldi. Eşit ücret mevzuatını modernize etmek ve ücret açığı raporlamasını yeniden başlatmak için acil önlem almamız gerekiyor" diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hedefteki Sanchez için ‘Görevde kal’ protestosu Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Avrupa’nın vatansız azınlığı: Çingeneler G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı Frankfurt'ta 'BirGün 20. yıl' kutlaması