Eski gerillalar mezun oldu

Kolombiya’nın Tame kentindeki toplanma alanında orta öğrenimlerini bitiren 85 eski FARC mensubu diplomalarını aldı. Hükümetle barış anlaşması imzalayan ve silah bırakan FARC mensuplarının sivil hayata entegrasyon dönemini geçirdikleri Eğitim ve Topluma Dönüş Alanlarındaki eğitim ve meslek edinme çalışmaları devam ediyor.

Bu bölgelerde ilk ve orta öğretimin yanında meslek eğitimleri de alan ve şimdiye kadar en kalabalık grup olan 85 eski FARC mensubu da Arauca yönetim bölgesine bağlı Tame kenti kırsalındaki Martin Villa Eğitim ve Topluma Dönüş alanında diplomalarını alarak meşru hayata bir adım daha attı.

Yaklaşık 120 ailenin yaşadığı alanda hükümet, güvenlik güçleri ve yerel idarecilerin katıldığı bir tören düzenlenirken, mezun olan FARC mensupları diploma sevinçlerini törenin ardından keplerini havaya atarak gösterdi. FARC mensuplarının eğitim koordinatörü Fidel Marulanda Perez burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin gelecek yıl üniversiteye girmek olduğunu açıkladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Öğrenciler ayakta, polis dayakta Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar İsrail polisini bıçaklayan Türk vatandaşı öldürüldü KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri: Gözaltı sayısı bine ulaştı