Ev partisi yapan İngiliz gençlere polis 40 bin sterlin ceza kesti, okul kayıtlarını askıya aldı

İngiltere'nin Notthingham kentinde bir evde düzenlenen partiyi polis bastı. Yapılan incelemede, evde 30'dan fazla kişi tespit edildi. Polis, yasakları ihlal ettikleri gerekçesiyle 40 bin sterlin ceza kesti.

İngiltere’de yeni vaka sayıları gün geçtikçe artarken, Notthingham kentinde 14 Ekim'den itibaren ikinci seviye kısıtlama uygulaması başladı. Kısıtlamalara göre evler arası ziyaret yapmak yasaklandı.

Sky News’in haberine göre, Nottingham’ın Lenton bölgesinde bir eve baskın düzenleyen polis ekipleri, evde bulunan 30 kişinin parti yaptığını tespit etti.

'EN GÜZEL ZAMANLARIMIZI YAŞAMAMIZA İZİN VERİN'

İhbar üzerine olay yerine giden polise kapıyı dört öğrenci açtı. Evde kimsenin olmadığını söyleyen gençlere inanamayan ve evi incelemeye başlayan görevliler, bodrum katında, yatak odasında ve mutfakta saklanan 30'dan fazla kişinin olduğunu tespit etti.

Polisler, yasakları ihlal ettikleri gerekçesiyle ev sahibi dört öğrenciye 10’ar bin sterlin (102 bin TL) olmak üzere 40 bin sterlin (408 bin TL) para cezası kesti.

Polis, öğrencilerin ceza sonrasında kendilerine, “Eğlencemizi mahvettiniz. Hayatımızın en güzel zamanlarını yaşamamıza izin verin” dediklerini söyledi.

'PARA CEZASI VERMEKTEN ZEVK ALMIYORUZ'

Ayrıca öğrencilere bir kötü haber de Nottingham Trent Üniversitesi'nden (NTU) geldi. “Öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun kurallara uyduğunu biliyoruz” açıklaması yapan Üniversite, öğrencilerin kaydının askıya alındığı duyuruldu.

Nottinghamshire Polisinden Emniyet Müdür Yardımcısı Kate Meynell, “Bunun sona ermesi gerekiyor. Para cezası vermekten zevk almıyoruz ama şurası bir gerçek ki insanları önlemezsek daha çok insan olacak” ifadesini kullandı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış