Facia göz göre göre gelmiş: Elektrikteki sorun müdüre söylenmiş

Ankara Siteler'de Suriyeli beş işçinin hayatını kaybetti yangın faciasının davasında tanık olarak dinlenen işçi Ramazan Aygar, yangın çıkmasına sebep olan elektrikteki sorunu müdürlere söylediğini belirtti

BİRGÜN/ANKARA

Ankara'da Mobilyacılar Sitesi’nde dört katlı mobilya fabrikasında Ocak 2019’da çıkan yangında beş Suriyeli işçinin yaşamını yitirmesi ile ilgili davanın üçüncü duruşması, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tanık olarak dinlenen işçi Ramazan Aygar, facianın göz göre göre geldiğini açığa çıkardı. Mobilya fabrikasının birinci katında makinacı olarak çalıştığını söyleyen Aygar, "Ömer Bey’e çalışıyorduk. Koltuk dikişlerini ben yapıyordum. Fason üretim var mı bilmiyorum ama Ömer Bey işleri Sadettin'e verir o da işçilere dağıtırdı. Yangının nasıl başladığını görmedim. Benim çalıştığım yer içeride, kapalı yerde olduğu için bilmiyorum” diye konuştu.

Yangına neden olan elektrik sistemine ve ısıtıcılara ilişkin sorulara yanıt veren Aygar, "Yangından önce de elektrikte sorun oluyordu. Bazen şalter atınca bütün elektrikler kesiliyordu. İşyeri müdürlerine de söyledim" dedi. İşyerinde kamusal bir denetim ve iş güvenliği eğitimi olup olmadığı sorusu üzerine Aygar, denetimi bilmediğini ve herhangi bir eğitim almadığını belirtti.

DURUŞMA 25 MART’A ERTELENDİ

Müşteki Avukatı Murat Kemal Gündüz, İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi (İSİG) davaya katkıda bulunmak istediğini belirterek katılma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, İSİG Meclisi'nin katılma talebini reddetti. Heyet, sanıklara ilişkin adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 25 Mart 2020’ye ertelendi.

Duruşmanın ardından salondan çıkan sanıklar ile tanık olarak dinlenen Aygar arasında tartışma çıktı. Sanık Ömer İnal, Aygar'ı tehdit etti.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı