Faşist darbeye direnen subaylar: Çok daha uzun yaşamalıydı, daha fazla sürünmeliydi

Faşist 12 Eylül darbesine direndikleri için ağır işkenceler gören eski subayların oluşturduğu Askeri Darbelerin Asker Mağdurları Derneği (ADAM-DER) Kenan Evren’in ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı.

Urfa’da Jandarma Üsteğmenlik görevini yaparken tutuklanan ve işkencelere maruz kalan Askeri derneğin kurucu Genel Başkanı gazeteci Rahmi Yıldırım, Evren’in ölümüne üzüldüğünü söyleyerek, “Çok daha uzun yaşamalıydı. İşlediği günahların bu dünyadaki kefaretini fazlasıyla sürünerek ödemeliydi. Affetmiyoruz, lanetliyoruz” dedi.

12 Eylül faşizmine direnişin sembolü olan ve tek tip dayatmalarına karşı Sıkıyönetim mahkemelerinde don-atlet soyunarak protesto eden ve çoğunluğunu subayların oluşturduğu THKP-C Üçüncü Yol örgütü davasından yargılanan Yıldırım, “O don-atlet fotoğrafımız sıkıyönetim mahkemesinde faşist cuntaya teslim olmadığımızın işareti olarak dönemin tarihine geçti. Cezaevlerindeki zulme, insanlık onurunu kişiliğini yok etmeyi, canlı cenaze olarak teslim alma zulmünü protesto amaçlıydı” ifadelerini kullandı.

397 subay, 176 astsubay, 447 askeri öğrencinin genç yaşta sol görüşlü oldukları gerekçesiyle suçlandığını anlatan Yıldırım, Kenan Evren tarafından kendilerine vatan hainliği bile az bulundu. Bizi işkencecilere teslim etti. TSK’den atarak işsizler ordusunun saflarına attı, açlığa mahkum etti” diye ekledi.

98 yaşındaki Evren 9 Mayıs gecesi işlediği suçlar için herhangi bir bedel ödemeden ölmüştü. Evren’in yarın devlet töreniyle devlet mezarına gömülmesine ise sosyal medyadan tepki yağdı.
 

Oğuzhan Müftüoğlu: Halk hareketi olmazsa darbe zihniyeti sürer

Kenan Evren öldü, 12 Eylül yaşıyor ‘netekim’

12 Eylül faşist darbesinin lideri Kenan Evren için devlet töreni düzenlenecek

Kenan Evren yaşamını yitirdi, milyonlar Erdal Eren'i hatırlattı

12 Eylül darbesinin korkunç bilançosu

Sanatçılar 12 Eylül darbesine ne demişti?

Genelkurmay: Evren devlet mezarlığına gömülecek

 

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
‘Öldü’ denilen itirafçı, 8 ay önce Jandarma’da memurmuş Diyanet’ten hadisli 1 Mayıs mesajı İşe yeni girdim hasta olduğumda ne yapacağım? Hoş geldin kadınım Eğitim Bakanlığı Müsteşarı'nın kızına YGS'de VIP torpili!