Garibe Gezer dosyasının ‘gizli tanığı’ ortada yok

HABER MERKEZİ

Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamına son veren Garibe Gezer’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen dosyadaki ‘Burhan’ kod isimli gizli tanık 5 yıldır bulunamıyor. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Gezer ve diğer sanıklar hakkındaki dosyanın büyük bir bölümü, ‘Burhan’ kod isimli ‘gizli tanık’ beyanları ile oluşturulurken söz konusu şahıs Gezer ile ilgili ‘dağ kadrosundan gelen kadın örgütçülere refakat ettiği’ni iddia etti.

Açık tanıklar ise Gezer’in olaylarla alakası olmadığını belirtti. Ancak mahkeme ‘gizli tanık’ beyanlarını dayanak yaparak, Gezer’e ceza verdi. İstinaf mahkemesinin kararından sonra Zeynep Sipçik’in yeniden görülen davasında ‘Burhan’ isimli ‘gizli tanığa’ bir türlü ulaşılamadı.

KESK tarafından yapılan açıklamada ise kanun hükmünde kararnameyle işinden ihraç edilen ve OHAL Komisyonu kararıyla işine dönme talebi reddedildikten sonra yaşamına son veren sağlık emekçisi Fatma Demirel ve Garibe Gezer hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Fatma Demirel bir taraftan kadınlara, emekçilere dayatılan düşman hukukunun, diğer taraftan sistematik erkek şiddeti sonucunda intihara sürüklenerek yaşamdan koparıldı. Fatma, uzun süredir Mehmet Aydın adlı şahsın ve yakın çevresinin sistematik taciz ve tehditlerine maruz kalmış ve örgütlü bir şekilde intihara sürüklenmiştir. Kadınlar artık neredeyse her gün gözaltında, ev baskınlarında, sokak eylemlerinde sık sık cinsel tacize ve cinsel saldırıya maruz kalıyorlar. Kandıra cezaevinde Garibe Gezer’in tutulduğu tek kişilik hücrede şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesi bu uygulamaların sonucudur.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı