Gıda-İş: Sendikalı olmak anayasal bir haktır

Haber Merkezi

Eskişehir'de Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Yasin Çakır un fabrikası işçileri, DİSK’e bağlı Gıda-İş sendikasına üye olmuş ve bir sözleşme taslağı hazırlayarak patronla görüşmüştü. Görüşmelerin tıkanması ve patronun sendikayı tanımaması üzerine, Gıda-İş Sendikası fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya DİSK’e bağlı Birleşik Metal, Disk Tekstil, Genel-İş ve Cam Keramik sendikası temsilcileri de destek verdi.

“Kölece çalışmaya son”, “Sendikalı olmak anayasal haktır”, “Sendika hakkımız söke söke alırız” dövizlerinin taşındığı eylemde açıklamayı işçiler adına DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda İş-Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan yaptı.

Fabrikada yaşanan sıkıntılara değinen Aslan, “İşçiler bu fabrikada kölelik koşullarında çalışıyordu, zorunlu mesailere kalıyordu. Kendi iş yerlerine servis yoktu, kendi olanaklarıyla fabrikaya ulaşıyorlardı. İşçiler sendikalı olduktan sonra mahallelere servis ayarlandı, kısmi iyileştirmeler yapıldı" dedi. Fabrika yöneticileriyle, defalarca görüştüğünü belirten Aslan, “Bize diyorlar ki ‘Biz bu fabrikada sendika istemiyoruz.’ Biz de diyoruz ki bu sizin karar vereceğiniz bir durum değil, işçiler karar vermiş, örgütlenmiş. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz. O nedenle işçilerin anayasada yazılı olan hakkını tanıyın ve işçilere baskı yapmaktan vazgeçin” diye konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Selahattin Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem Diyanet’in öğle yemeği listesi ortaya çıktı 'Ayhan Bora Kaplan' krizinin ardından Ankara Emniyeti’ne yeni atama Tasarruf bahane kuzu kapama şahane Gültan Kışanak Diyarbakır'da: Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar biz de özgür değiliz