Güney Kore’de 4'ten fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı

Güney Kore’de Covid-19 vakalarında artış nedeniyle kısıtlamalar artırıldı. Ülkede 4'ten fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklandı.

Güney Kore’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle kısıtlamalar artırıldı.

Yonhap'ta yer alan habere göre, Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum, yaptığı açıklamada, vakalardaki artış nedeniyle 4'ten fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını bildirdi.

Kafe ve restoranların saat 21.00'de kapanacağını belirten Kim, yeni uygulamaların 18 Aralık 2021'den 2 Ocak 2022'ye kadar geçerli olacağını ifade etti.

Güney Kore'de son 24 saatte 7 bin 622 yeni vaka tespit edilmesiyle vaka sayısı 544 bin 117'ye yükseldi. Ülkede 62 kişinin yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 4 bin 518'e çıktı.

ENDONEZYA’DA İLK OMİCRON VAKASI

Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin, ülkede ilk kez bir kişide Kovid-19'un Omicron varyantına rastlandığını belirtti.

Sadikin, hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan bir kişiye yapılan testte virüsün Omicron varyantının tespit edildiğini kaydetti.

Endonezya'da şimdiye kadar 4,2 milyon kişide Covid-19 görülürken, virüs nedeniyle 143 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

AA

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Halifelik isteyenler sonucuna katlanır Fed faiz oranını 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu ABD'deki Filistin eylemleri: California Üniversitesi öğrencileri gözaltına alınıyor Hamas’ın, son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor Eurovision'da Filistin bayrağı kararı