Haberleri olmadan AKP’ye üye yapıldılar

Meral DANYILDIZ

Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz ve iki Eğitim-Sen üyesinin haberleri olmadan AKP’ye üye yapıldığı ortaya çıktı. Eğitim Sen Başkanı Yılmaz, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yılmaz, BirGün’e yaptığı açıklamada 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre herhangi bir siyasi partiye üye olmalarının suç teşkil ettiğini belirtti, “Demek ki AKP’ye üye olmak serbest; diğer partilere yasak” dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

“2020’de AKP’ye aktif üye olmuş gözüküyorum. Haber sitelerinde gezerken, kişilerin kendilerinden habersiz bazı partilere üye yapıldığına dair haberler okudum. Daha sonra açıp kendim de baktım. ‘2020 Ordu Altınordu Aktif Üyesisiniz’ diyordu. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum.Benim gibi bizim bir üyemiz de yine AKP’ye 2011 yılında üye yapıldığını gördü. Ayrıca bir üyemizin daha üye yapıldığını öğrendik. Bilgilerimizin ne kadar ortalıkta olduğu yönünde artık düşünülmeli. Demek ki ortalıkta bilgilerimiz dolaşıyor. Demek ki AKP’ye üye olmak serbest; diğer partilere yasak.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" CHP'den Anayasa şartı: AYM ve AİHM kararlarına uyulsun Sokakta kazanacağız Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi