Hakkari'de bir polis memuru İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher'i vurarak öldürdü

Hakkari'de polis memurunun silahla vurduğu Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, hayatını kaybetti.

Hakkari'de bir polis memurunun silahla vurduğu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, hayatını kaybetti.

AA'da yer alan habere göre, kentte görev yapan bir polis memuru, henüz belirlenemeyen bir nedenle İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher'i silahla yaraladı.Cevher, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Nasuh Çulcu bir süre önce bir kadın polisi rahatsız etti. Polisin durumu amirine bildirmesi üzerine Çulcu, konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher tarafından yazılı olarak ikaz edildi.

Soruşturma kapsamında silahına el konulmasına karşı çıkan Nasuh Çulcu, polisevi yemekhanesine giriş yaptı. Burada bulunan Hasan Cevher’e ateş açtı. Cevher, sol omuz ve başından yaralandı.

Başka bir polis memuru da Çulcu’ya ateş ederek, Çulcu’yu diz kapağından yaraladı. Hakkari Devlet Hastanesi’nde kaldırılan Hasan Cevher yapılan tüm müdahalelere kurtarılamadı.

Polis memuru Nasuh Çulcu ise gözaltına alındı.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 13.50 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher'in Polisevinde yemek yediği esnada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh Çulcu tarafından 3 el silahla ateş edilerek vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Polis memuru Nasuh Çulcu olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Emniyet Müdürü Hasan Cevher, Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

Hakkari Çevik Kuvvetten de sorumlu olan Hasan Cevher, daha önce İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. 12 Ağustos 2017'de Hakkari'ye atanmıştı

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi? Erden Timur: Tarikatçı dendiği için Alevi olduğumu söylemek zorunda kaldım Mehmet Uçum'dan '50+1' vurgulu yeni anayasa mesajı