Halkevleri, İdare Mahkemesi’ne gidiyor

Ankara Valiliği’nin kararı ile 1 Nisan 2018 Pazar günü Seyran Umut Halkevi, Keçiören Halkevi, Batıkent Halkevi ve Mamak Ethem Sarısülük Kütüphanesi ‘çocuk şenliği’, ‘çocuk hakları ve laik-bilimsel eğitim’ çalışmaları gerekçe gösterilerek mühürledi. Mühürlenme kararına tepki gösteren yurttaşlar hukuksuz bir şekilde mühürlenen Halkevleri şubelerini tekrar açtı.

Bu durum üzerine Ankara Valiliği, 2 Nisan 2018 Pazartesi günü çıkartılan kararla Halkevleri’nin üç şubesini ve Ethem Sarısülük Kütüphanesi’ni için tekrar mühürledi. Karara tepki gösteren Halkevleri yöneticileri ve üyeleri gözaltına alındı. Halkevleri: “Bizler faşizmin mühürlerini tanımıyoruz! Çocuklarımızla birlikte aydınlık bir gelecek inşa etmeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Ankara Valiliği, ilçe milli eğitim müdürlükleri mühürleme işlemleri ile ilgili tarafımıza hiçbir belge sunmadığı gibi; her şubeye farklı heyetlerle gidilmiş, karar defterlerimize yetkileri olmadığı halde el konmak istenmiş, şubelerimizdeki odaları mühürleyeceklerini söylerken keyfi bir uygulama ile şubelerimiz tamamen mühürlenmiştir” açıklamasını yaptı. Halkevleri, 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat 11.30’da Ankara İdare Mahkemesi’nde hukuksuz mühürleme kararlarına karşı iptal başvurusunda bulunacak.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir kuş sütü eksik İstanbul kirada Avrupa’nın lideri İsrafın ve şatafatın merkezi Diyanet, gazetemiz BirGün’e dava açacakmış Kayalık bile rant alanı Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor