Hayallerindeki Göztepe’yi istiyorlar

Göztepe bu yıl taraftarlarını üzüyor. Göztepe Süper Lig’in ilk sekiz haftasında bekleneni karşılayamadı ve milli maç arasında düşme potasına girdi. Göztepeli taraftarlar başarıdan başarıya koşan takımlarını arıyor.

Anıl ŞIK

Süper Lig’in 8. haftası tamamlandı ve ligde milli ara başladı. Göztepe ise beklentilerin çok altında bir performans göstererek 5 puan ile 18. sırada. Gürsel Aksel Göztepe Stadyumu’nda oynanan ve 0-1 Göztepe’nin mağlubiyeti ile sonuçlanan Giresunspor karşılaşmasının bitiş düdüğü ile birlikte başlayan protestoların hedefinde ise başkan Mehmet Sepil ve Sportif Menajer İlhan Şahin vardı.

2021-2022 sezonu öncesinde yine genç oyuncu transferleri gerçekleştirilirken 3. hafta sonunda Ünal Karaman ile yollar ayrılırken takım Nestor El Maestro’ya emanet edildi. El Maestro yönetiminde ise 1 galibiyet, 4 mağlubiyet alan Göztepe’de kara bulutlar bir türlü dağılmadı. Taraftar ise teknik direktörü değil yönetimi hedef aldı. Başarısızlığın temel sebebi ise kadro kalitesinin yetersiz olması. Kadroya rotasyon oyuncusu olarak katılan oyuncuların zamanla ilk 11’e monte edilmesi ister istemez kadronun kalitesini de aşağıya çekiyor. Bu noktada da eleştiriler kadro planlamasını yapan şube yönetimine ve transfer sürecini yöneten ekibe yöneliyor. Başkan Mehmet Sepil ise yaptığı açıklamalarda transferi tek başına teknik direktöre bırakmayı doğru bulmadığını dile getiriyor.
Mehmet Sepil Giresunspor karşılaşması öncesi taraftarlar ile yaptığı toplantıda transfer sürecine yaklaşık 10 kişilik bir ekibin dahil olduğunu ancak son sözü kendisinin söylediğini ve sorumluluğun da kendisinde olduğunu belirtti. Taraftar ise bu ekipteki isimleri hedef alıyor. Özellikle İlhan Şahin eleştirilen isimlerin başında geliyor.

İlhan Şahin’i istifaya davet eden Göztepe taraftarı artık teknik direktörlerin değil, yönetim anlayışının ve futbol şube yönetiminde görev alan kişilerin değişmesini istiyor. Yıllarca hayalini kurdukları Süper Lig’in tadını çıkaramayan taraftarlar ligi orta sırada tamamlamak veya ligde kalmak gibi bir hedefin Göztepe’ye yakışmadığını, milli arada yapılacak ciddi değişiklikler ve alınacak önlemler ile en kısa zamanda özledikleri ve hayalini kurduklarını Göztepe’yi izlemek istediklerini dile getiriyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı Karaburun’da yaşanan eğitim sorunları konuşuldu İzmir’de, 1 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli Bodrum’un su sorunu çözülüyor Manisa’da jeotermal projesine geçit verilmedi: Mücadelemiz büyüyerek devam edecek