‘Her türlü ABD tehdidine sert yanıt vereceğiz’

Tahran’ın ABD’ye ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ve ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a saldırıyı son anda engellediğini açıklamasının ardından bölgedeki gerilim tırmanıyor. Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Musavi’nin, “(ABD’li yetkililer) ne karar verirse versin biz İran’ın sınırlarının ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz. İran, ABD’den gelecek her türlü saldırganlık ve tehdide […]

Tahran’ın ABD’ye ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ve ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a saldırıyı son anda engellediğini açıklamasının ardından bölgedeki gerilim tırmanıyor.

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Musavi’nin, “(ABD’li yetkililer) ne karar verirse versin biz İran’ın sınırlarının ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz. İran, ABD’den gelecek her türlü saldırganlık ve tehdide sert biçimde karşı duracaktır” şeklindeki sözlerine yer verdi. Devrim Muhafızları’ndan General Emir Ali Hacızade de ABD’nin İHA’sının vurulmasına ilişkin, “Bu bizim İran hava sahasının ihlal edilmesine yanıtımızdır. Eğer bu ihlal tekrarlanırsa biz de cevabımızı tekrarlarız” diye konuştu.

Tahran-Washington krizine ilişkin konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel barışçıl bir çözümden yana olduğunu açıkladı. Konunun gelecek hafta Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenecek G-20 Zirvesi’nde en azından ikili düzeyde ele alınacağını söyleyen Merkel diplomatik çözüme ilişkin, “Bunun yalnızca bir umut olarak kalmaması gerektiğini, (çözüm için) ciddiyetle çalışılması gerektiğini söylüyorum. Bana göre (meselenin) siyasi bir çözümü olmalı” diye konuştu.

İngiltere temsilci gönderiyor

Öte yandan, İngiltere’nin Ortadoğu’dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrew Murrison, gerginliğin azaltılması amacıyla İran’a bir ziyaret gerçekleştirecek. İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Murrison’ın yarın İran’da olacağı ve kısa sürecek ziyarette bazı üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşeceği belirtildi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar Öğrenciler ayakta, polis dayakta KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri: Gözaltı sayısı bine ulaştı Rusya 'Harry Potter Kalesi’ni vurdu: 4 ölü, 32 yaralı