Hindistan'dan yurttaşlarına İran ve İsrail uyarısı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, bir sonraki duyuruya kadar yurttaşlarına İran ve İsrail'e seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Hindistan, yurttaşlarına İran ve İsrail'e seyahat konusunda uyarıda bulundu.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Bölgedeki duruma dikkatin çekildiği açıklamada, Hint vatandaşlarına bir sonraki duyuruya kadar İran ve İsrail'i ziyaret etmemeleri önerisi yapıldı.

Açıklamada, bu ülkelerde yaşayan Hintlerin Büyükelçiliklerle iletişime geçmeleri talep edildi ve bölgedeki yurttaşların güvenlik tedbirleri almaları, ülkede hareketlerini kısıtlamaları tavsiye edildi.

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Anadolu’da 1000 Hamaslı Slovakya Başbakanı Fico'yu vuran kişinin şiddet karşıtı şair Cintula olduğu bildirildi Hollanda’da sağ koalisyon anlaştı: Ülke tarihinin en sert göç politikası uygulanacak Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun sağlık durumu hakkında açıklama "İsrail, Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını feshedecek"