Hollanda'dan ‘Gümrük Birliği’ için Kavala ve Demirtaş şartı

Hollanda Parlamentosu, AİHM kararlarına uyulmamasına tepki olarak Kavala ve Demirtaş serbest kalmadan AB'nin Türkiye’yle Gümrük Birliği güncellemesi yapmasını bloke edecek tasarıyı kabul etti.

Hollanda Parlamentosu, milletvekili ve Avrupa Birliği'nin eski Türkiye raportörü Kati Piri'nin girişimiyle Türkiye'yi ilgilendiren bir karar aldı.

Hollanda milletvekili ve Avrupa Birliği'nin eski Türkiye raportörü Kati Piri, Hollanda Parlamentosu'nda Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş serbest bırakılmadan, AB’nin Türkiye ile Gümrük Birliği’nin modernizasyonu konusunda görüşme yapmasını bloke edebilmesine neden olacak tasarıyı kabul etti. 

Hollandalı milletvekili Kati Piri, haberi X hesabından şöyle duyurdu:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasına ilişkin kararları uygulanmadan Türkiye ile gümrük birliği modernizasyonu mümkün değil. Hollanda parlamentosu önergemi AB Konseyi öncesinde kabul etti."

Hollanda Parlamentosu Üyesi İsa Kahraman da oylama öncesi X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İnsan hakları medeniyetimizin özüdür. Hükümetten bunları Türkiye ile gümrük birliği alanında daha fazla işbirliğinin tartışılmaz şartı haline getirmesini rica ediyorum."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri: Gözaltı sayısı bine ulaştı Öğrenciler ayakta, polis dayakta Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor