'İBB'ye terör operasyonu' iddiasına Murat Ongun'dan yanıt

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, katıldığı canlı yayında İBB'ye yönelik bir 'terör' operasyonu düzenlendiğini ve yaklaşık 500 sayfalık iddianamenin savcılık tarafından teslim edildiğini ileri sürdü. İmamoğlu'nun konu üzerine kurmayları ile birlikte toplantı yaptığını iddia eden Mollaveisoğlu, "Kayyum atamaya yönelik bir operasyonun adımlarını izliyoruz şu dakikalarda" dedi. Konuya ilişkin açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Geçen pazartesi günü 500 kusür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil" dedi. Ongun, toplantı iddiasını da yalanladı.

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu, TELE1'deki canlı yayında İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik terör operasyonu başlattığını iddia etti. Mollaveisoğlu, soruşturma kapsamında savcılığın yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırlayarak teslim ettiğini ileri sürdü.

Mollaveisoğlu, operasyonun kayyum atamaya yönelik olduğunu ve İmamoğlu'nun kurmaylarıyla birlikte bu adıma karşı ne yapacağını konuşmak üzere görüştüğünü söyledi.

Mollaveisoğlu'nun açıklamaları şöyle:

“Ekrem İmamoğlu’na yönelik bu siyaset yasağı kararı yetmedi. Sayın Ülgen de dedi ki, ‘Bu yasak kararına bakılarak Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı engellenmez' dedi. Yani hukuken buna dayanılarak İmamoğlu’nun adaylığının önüne geçilemez dedi. Saray bunu garantiye almak için ikinci bir operasyon yapıyor ve şu dakikalarda Ekrem İmamoğlu da kurmaylarıyla birlikte bu konuyu konuşuyor.

İmamoğlu’na bir terör soruşturması açılıyor. Hatırlarsınız İBB'ye bir süredir süren terör soruşturması... Hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde personel olarak çalışan bazı isimlerin terörle iltisaklı olduklarını söylemişti. Bunu da kimse ciddiye almamıştı. Binlerce personel arasında terörle iltisaklı olduğu ihtimali üzerine açıklama yaptı ve yandaş basın neredeyse İmamoğlu'nu terörist ilan etmişti.

O soruşturma sürdü o günden bugüne ve savcılık o iddianameyi teslim etti. Yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırlandı ve savcılık bu iddianameyi teslim etti. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atamaya yönelik bir operasyonun adımlarını izliyoruz şu dakilalarda. Bana gelen bilgilerde İmamoğlu'nun kurmaylarıyla birlikte bu adıma karşı ne yapacağı şu dakikalarda da konuşuluyor. Yani iki koldan Saray hareket ediyor. Bir koldan Soylu'ya yönelik 'ahmak' ifadesinden dolayı bir siyasi yasak kararı verildi. Öte yandan da, bunu daha garanti olarak görüyorlar, terör soruşturması kayyum atamasıyla sonuçlanıyor. Direkt sonuç almaya yönelik bir operasyon.”

ONGUN'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında savcılığın İBB için yaklaşık 500 sayfalık iddianame hazırladığı iddialarına İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan açıklama geldi.

Söz konusu iddialara ilişkin cumhuriyet.com.tr'ye konuşan Ongun, "Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsürlük raporu inceleyecek. İki seçenecek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemsinin ardından hukuki süreç belli olacak." ifadelerini kullandı.

"ACİL BİR TOPLANTI YAPILMADI"

Konuyla ilgili İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasını da aktaran Ongun, "İmamoğlu'nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim dedi. Yoksa bir panik halimiz yok." dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Saray’a dakikada bir asgari ücret Sokakta kazanacağız CHP'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim'den vazgeçmiyoruz" Yerel seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi CHP neden erken seçim istemiyor?