İHD Adana: Roboski Katliamı'nı unutmadık

YAKUP DURMUŞ / ADANA

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, üzerinden 9 yıl geçen Roboski Katliamı'na ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Şube Başkanı Avukat İlhan Öngür tarafından okunan açıklamada, "9 yıl geçmesine rağmen hiçbir kamu görevlisi yargılanmadı. Bu katliamı gerçekleştiren, katliam emirlerini verenler hakkında hiçbir cezai ve idari soruşturma yapılmadı" ifadeleri kullanıldı.

Öngür, şöyle devam etti: "Ankara’da, Suruç’ta, Diyarbakır’da olduğu gibi tüm dünyanın gözü önünde insanlığa karşı işlenmiş bir katliam vardı, fail vardı, emir verenler vardı ama; ceza yoktu. Katledilenler sivil yurttaşlardı, bile bile, göz göre göre katledildiler. Tüm dünya sustu, dünyanın kalbi kurudu, sessizliğe bürünüp dilsiz şeytan oldular."

Öngür, son olarak şunları ifade etti: "Bizler, insan hakları savunucuları olarak; Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasında, güvenlik politikalarından ve silahlı çatışma süreçlerinin sona erdirilerek, geçmişle yüzleşme, cezasızlık politikasından vazgeçme ve adaletin iyileştirici rolü ile ancak ve ancak barışın tesisinin mümkün olacağını biliyoruz."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Mersin'de seyyar satıcılara tek tip zorunluluğu Ceyhan Belediyesi'nden kuaför ve berberlere gıda desteği "Adana'da sahra hastanesine ihtiyaç duyulabilir" Görevden alınan Doç. Dr. Ali İhsan Ökten: Bunca yıl verilen emeğin karşılığı bu olmamalıydı Kıyıkışlacık’ta ikinci liman mümkün değil