İkinci reform paketi Yunanistan parlamentosundan geçti

Dün gece geç saatlerde yapılan oylamayla, Yunanistan parlamentosu Troyka ile yapılan anlaşma doğrultusunda hazırlanan ikinci reform paketini de onayladı. 230 milletvekilinin "evet" dediği reformlara, 63 milletvekili "hayır" dedi. 36 SYRİZA milletvekili, "hayır" ya da "çekimser" oy kullandı. İlk oylamada "hayır" oyu kullanan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise, dün geceki oylanan reformların kendi önerdiği reformalar olduğunu belirterek "evet" oyu kullandı.

Kreditörlerin talep ettiği reformların ikinci ayağını da dün gece parlamentodan geçmesiyle Yunansitan 86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi için resmi görüşmelere başlamaya hazır. Parlamentoda reformları savunan Başbakan Aleksis Çipras, reformlardan mutlu olmadığını, ancak Yunanistan'ın iflastan kurlulmak için başka çaresi olmadığını tekrar dile getirdi.

Üçüncü kurtarma paketi için görüşmelerin başlaması, Troyka olarak adlandırılan uluslararası kreditörlerin tekrar Atina'ya dönmesi anlamına geliyor. Ocak ayındaki seçimler öncesinde, Çipras Troyka'yı Yunanistan'dan kovma vaadinde bulunmuştu.

The Guardian

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış