İngiltere’de futbolculara ırkçı hakaretlerde bulunan 4 kişi tutuklandı

Euro 2020 finalinde, penaltı kaçıran siyah futbolculara internet üzerinden ırkçı hakaretlerde bulundukları gerekçesiyle 4 kişi tutuklandı

İngiltere’nin penaltılarla şampiyonluğu İtalya’ya kaptırdığı Euro 2020’nin finalinde, penaltı kaçıran siyah oyuncular Marcus Rashford, Bukayo Saka ve Jadon Sancho’ya ırkçı hakaretlerde bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre polis yetkilisi Mark Roberts hakaretlerin ‘alçakça’ olduğunu söyledi ve “Bu suçun arkasında olduğunuzu tespit edersek, sizi bulacağız ve ciddi sonuçlarla karşılaşacaksınız” dedi.

Polis, İtalya'ya karşı kaybedilen final maçının ardından sosyal medyada "takımın siyah oyuncularını hedef alan bir hakaret dalgası görüldüğünü" söyledi. Açıklamada dört kişinin de tutuklandığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR

Roberts, ırkçı hakaretlerin ülke genelindeki birçok kişiyi haklı bir şekilde ‘şoke ettiğini’ dile getirdi. Roberts, sorumluların tespiti için çalışmaların sürdüğünü ve Facebook, Instagram ve Twitter ile işbirliği yapıldığını aktardı.

İngiltere Menajeri Gareth Southgate de Rashford, Sancho ve Saka'ya yönelik ırkçı hakaretlerin "affedilemez" olduğunu belirtmişti.

Başbakan Boris Johnson ise futbolculara ırkçı hakaretlerde bulunanların maçlara girişinin yasaklanacağı vaadinde bulunmuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış