İngiltere'den Boris Johnson'ın son durumu ile ilgili açıklama

Yoğun bakıma alınan İngiltere Başbakanı Johnson'un durumunun iyiye gittiği açıklandı

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, koronavirüs (Covid-19) semptomlarının devam etmesi sonucu hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan ve karantina sürecinin ardından semptomlarının devam etmesi sonucu geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Boris Johnson’ın durumunun iyiye gittiğini ve ‘yatakta oturabildiğini’ ifade etti. 5 Nisan hastaneye kaldırılan Johnson, Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a kabine toplantılarına başkanlık etme yetkisi vermişti.

NE OLMUŞTU?

Ateş ve öksürük belirtileri gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan testi pozitif çıkmıştı.

O tarihten beri kendisini izole eden 55 yaşındaki Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor" demişti.

Johnson'ın bu videosuyla 2 Nisan akşamı sağlık çalışanlarını alkışlaması sırasında çekilen görüntüsünde, hastalığın üzerinde yol açtığı etki dikkati çekmişti.

(DHA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Doğu cephesinde durum kötüleşti G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı Stoltenberg’den çağrı: Kiev’e silah lazım Hedefteki Sanchez için ‘Görevde kal’ protestosu İngiltere'nin tepki çeken göçmen planı parlamentodan geçti