‘İnsanca bir yaşam’ diyenler İzmir’de buluşacak

İzmir’de odalar ve sendikalar, 18 Aralık’ta Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek olan "Geçinemiyoruz! Emekten halktan yana bütçe istiyoruz" mitingi için çağrı yaptı. Yapılan açıklamada, “İnsanca bir yaşam için alanlardayız” denildi.

BİRGÜN EGE

İzmir’de 18 Aralık'ta Gündoğdu Meydanı'nda KESK’in öncülüğünde düzenlenecek olan "Geçinemiyoruz! Emekten halktan yana bütçe istiyoruz" mitingi için KESK, DİSK, TMMOB, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu ortak çağrı yaptı.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği binasında yapılan basın toplantısına; KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Tabip Odası Sekreteri Dr. Süha Yüksel, Mali Müşavirler Odası Müfit Yıldırım, TMMOB İzmir İKK Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam ve İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel katıldı.

Ortak açıklamayı okuyan KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “KESK olarak, sesimizi daha da yükseltecek, ses olan her yerde sese ses katacağız. İktidar derhal istifa etmeli, erken seçim kararı almalıdır. Çok acil ve asgari olarak, çalışanların ücretlerine son iki yılda yaşanan kayıpları telafi edecek zam yapılmalıdır. Asgari ücret Ocak ayı beklenmeden, insanca yaşayacak bir tutara çıkarılmalı, vergiden muaf tutulmalıdır. Mal ve hizmetlere son iki yılda yapılan zamlar geri çekilmeli, denetim sağlanmalıdır. Elektrik, doğal gaz ve suyun bir kısmı devlet ve belediyeler tarafından karşılanmalıdır. Herkese yaşanabilir bir ücret düzeyinin altında olmamak kaydıyla ‘temel gelir güvencesi’ verilmesi için bütçeden kaynak ayrılmadır” dedi.

Bozgeyik şunları dile getirdi: “Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine ve özelleştirme soygununa son verilmelidir. Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan pay acilen artırılmalıdır. Lisans ve önlisans mezunu tüm kamu emekçilerinin ek göstergesi 3600'e çıkarılmalıdır. Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçe hayata geçirilmelidir. Toplumsal barışı sağlayacak acil demokratik adımlar hayata geçirilmelidir. Evrensel sendikal hak ve özgürlüklerle uyumlu, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek bir toplu pazarlık sistemine geçilmelidir.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı Özel bölgeye RES yapılacak Ege’de zeytin... İzmir’in kadın kooperatifleri festival için Karşıyaka’da TR İnter Tekstil işçileri mücadeleyi kazandı