İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Bu topraklarda umutları gençlerimizle birlikte büyüteceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bayındır Çiftçi Şenliği’, Başkan Tunç Soyer ile çiftçileri bir araya getirdi. Başkan Tunç Soyer, “Bu bereketli topraklarda umudu gençlerimizle birlikte büyüteceğiz” dedi.

BirGün/EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer Bayındır Stadyumu’nda yapılan Bayındır Çiftçi Şenliği’ne katıldı. Katılanlar arasında Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, İYİ Parti Bayındır İlçe Başkanı Necati Solmaz, meclis üyeleri, muhtarlar, kooperatif başkanları, oda başkanları, çok sayıda çiftçi ve Bayındırlı yer aldı.

Şenlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün burada Bayındırlı çiftçilerimizle, gençlerimizle buluşmaktan çok mutluyum. Özellikle genç çiftçi kardeşlerimin bu topraklarda daha çok üretmesini istiyoruz. Bunun için Türkiye’deki ilk kapsamlı hayvancılığı destekleme projesi olan Mera İzmir’le kırsalı kalkındırmaya devam ediyoruz. Üreticimizin ürettiği sütü, piyasa fiyatının iki katından alarak sağlıklı süt üretimini ve iklimle uyumlu küçükbaş hayvancılığı teşvik ettik. Şimdiye kadar 422 bin litre koyun sütü, 1 milyon 186 bin litre keçi sütünün alımını yaparak üreticimizin alın terini yerde bırakmadık” dedi.

Soyer şunları dile getirdi: “100 milyonluk bir yatırımla yola çıktığımız Bayındır Süt İşleme fabrikamız ekim ayında üretime başlıyor. Özellikle genç çiftçilerimizin hayvancılık yaparak geçimlerini sağlamaları, doğdukları yerde doymaları ve üretici nüfusumuzun gençleşmesini istiyoruz. Bu bereketli topraklarda umudu gençlerimizle birlikte büyüteceğiz.”

Şenlikte Bayındır Çiçek Kooperatifi’nin Can Yücel Tohum Merkezi’nde atalık tohumlardan ürettiği fideler de dağıtıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Özel bölgeye RES yapılacak Öğretmen için istismar suçlaması Çanakkale kül soluyacak Agrobay işçilerinin davası ertelendi Can Yücel Festivali’nin bu seneki teması göç