İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DİSK arasında TİS imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DİSK arasında TİS imzalandı. Sözleşmeyle birlikte; temizlik, güvenlik birimlerinde çalışan KHK’lı yaklaşık 4 bin personelin diğer çalışanlarla hakları eşitlendi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz emeğin kıymetini biliyoruz ve eşit işe eşit ücreti savunuyoruz” dedi.

AYCAN KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen törende Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Temizlik, güvenlik ve ilaçlama birimlerinde çalışan KHK’lı personelleri kapsayan sözleşmeyle 2 buçuk yıldır devam eden mağduriyet giderilmiş oldu. Sözleşmenin İZENERJİ’deki yaklaşık 4 bin personeli ilgilendirdiği belirtildi. Böylece personeller Genel-İş Sendikası ile İZENERJİ arasındaki toplu sözleşmeye dahil edildi.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hiçbir çalışanın birbirinden farkı olmadan haklardan yararlanacağı yeni bir sisteme geçtiklerini dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır bağlı şirketler üzerinden çalıştırıyor. Özel firma personelleri de alınmıştı. Taşeron uygulamasının son bulmasıyla 2 yıldır kadroya geçirilenlerde sabit bir zam belirlenmişti. Çalışanlarız sosyal haklarından yararlanamıyordu. Önce gıda kartı uygulaması başlattık. Bir nebze destek olmak istedik. KHK’lı çalışanlarımızın da asıl iş kolunda çalışmasının önünü açtık. İşçilerimiz çalıştıkları şirketlerinde TİS’teki sosyal haklardan yararlanacak. Toplam maaşlarına katkı koyuyoruz. Bu zor zamanlarda ailelerinizle birlikte güle güle harcayın. İZENERJİ’deki 3 bin 664 çalışanımız bu haktan yararlanacak. Diğer şirketlerle birlikte 4 bin 198 çalışanımızın bu haklardan yararlanmasını sağlayarak mağduriyetlerini gideriyoruz."

"Çalışanlarımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz emeğin kıymetini biliyoruz ve eşit işe eşit ücreti savunuyoruz. Belediyemizdeki işçilerimizin de alın terinin karşılığını alması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. İzmir’e toz kondurmayalım. İzmir’i itibarsızlaştırmak için her şeyi yapacaklar. Ama biz çelik, demir, dağ gibi durmaya devam edeceğiz. Çok daha iyi günlerde çok daha güzel haberlerde buluşmak dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum” diye konuştu.

KHK VE MAĞDURİYETİ YOK EDİYORUZ

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bundan 1 buçuk sene önce İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde hepimiz coplandık, gaz yedik. Demek ki her mücadelenin başlangıcı ve sonu vardır. Sayın Başkanımız, ‘Aşkla İzmir’ diye göreve geldi. Eşit işe eşit ücret diye savundu ve hayata geçiriyor. Sayın başkanımızla bir ilke imza atıyoruz. KHK ve mağduriyeti yok ediyoruz. Alkışlayın dostlar alkışlayın, avucunuz patlayana kadar alkışlayın. Kendinizi, başkanımızı alkışlayın. Bu kente toz kondurmayacağız. Başkanımıza söz veriyoruz. Var gücümüzle çalışacağız. Güvenlik görevlisi arkadaşlara söylüyorum; biz iktidarın güvenliği değiliz, kentimize barış içinde hizmet vereceğiz. Bu toplu sözleşme ananınızın ak sütü gibi helal olsun” şeklinde konuştu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı Özel bölgeye RES yapılacak Ege’de zeytin... İzmir’in kadın kooperatifleri festival için Karşıyaka’da İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz