İzmir’de öldürülen gazeteciler unutulmadı

BirGün EGE

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), her yıl 6 Nisan tarihini öldürülen gazetecilerin hatıralarını anmak üzere özel bir gün olarak kabul ediyor.

“6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü” ile ilgili açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi bu yıl da içlerinin buruk, haberin ise hâlâ tutsak olduğunu söyledi.

Gappi şunları söyledi: “Keşke böyle bir gün hiç olmasaydı. Ama maalesef her geçen gün biz gazetecilere reva görülen bu olumsuzlukları iliklerimize kadar hissediyoruz. 1995-2022 yılları arasında 1814 gazeteci katledildi. Kalemlerine sadık kalmanın bedelini hayatlarıyla ödeyen meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Ömürlerini adadıkları bu mücadele hiç bitmeyecek. Basın özgürlüğünün önündeki engelleri aşmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Hâlâ haber tutsak. Hâlâ kendi derinliklerini koruma derdi adına basın özgürlüğüne tahammülleri yok ve hâlâ olanların birinci hedefi gerçeklerden taviz vermeyen kalemler, gazeteciler. Ama biz demir yumruğuz. Tanık olduğu çağ içerisinde toplumun vicdanı olmuş, yitirdiğimiz tüm gazeteci dostlarımızı, düşün insanlarımızı büyük bir özlemle anıyoruz.”

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Özel bölgeye RES yapılacak İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz İzmir’in kadın kooperatifleri festival için Karşıyaka’da