İzmir Sol Parti’den toplu ulaşım ücretlerinde 'değişiklik' olarak nitelendiren zamma tepki

Sol Parti İzmir il örgütü, ulaşımda yeni 90 dakika düzenlemesine, “Düzenleme, güncelleme diye isimlendirilen gizli zam değil, nitelikli ücretsiz ulaşım istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.


BİRGÜN İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gündeme getirdiği yeni 90 dakika uygulamasına bir tepki de Sol Parti İzmir İl Örgütü’nden geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım ücretlerinde ‘değişiklik’ olarak nitelendirdiği zam kabul edilemez” denildi.

Önceki dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle İzmir’in ulaşımının aktarmalı sisteme çevrildiği ve bu sisteminde ücretsiz aktarmayla savunulduğu hatırlatılan açıklamada, “Bu sistem nedeniyle aktarmalı gerçekleşen İzmir ulaşımında aktarmaya ücret getirmek ‘değişiklik’ değil zamdır. Bu zam kararından bir an önce vazgeçin. AKP eliyle yıkıma uğrayan ekonominin sonuçlarını her seferinde yurttaşlarına zam olarak yansıtan bir yerel yönetim politikası, iddia edilen kamucu anlayışın tam karşısında değil midir?” denildi.

GEÇİM SIKINTISI GÖZ ARDI EDİLİYOR

Değişiklik, güncelleme diye isimlendirilen gizli zamları değil, nitelikli ücretsiz ulaşım istenildiği vurgulanan açıklamada, “Aktarmalı ulaşımı kullandığı ifade edilen yüzde37’lik kısım bu şehrin yoksul emekçileri değil midir? Pandemi nedeniyle ulaşımda yaşanan olumsuzluklar ifade edilirken, halkın pandemide yaşadığı ekonomik sıkıntılar, geçim sıkıntısı, işsizlik neden göz ardı ediliyor? Bu zam kararına imza atanları bisikletlerinden, makam araçlarından inerek ulaşımın indirimli olarak yarı ücretlerle gerçekleştirildiği saatler arasında duraklar, istasyonlarda yaşanan yığılmayı görmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Yol bakımı için doğa talanı Özel bölgeye RES yapılacak Marmaris Kent Konseyi: Marmaris’i Sinpaş’a yem etmeyeceğiz TR İnter Tekstil işçileri mücadeleyi kazandı Lezita fabrikasında işçiler greve çıktı