Kadını darbeden erkeğe 10 yıl hapis cezası verildi

İzmir’de, Aysel Perkgün’ü darbedip bıçaklayan Feyzo Duran öldürme kastından vazgeçtiği bahanesiyle ‘kasten yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Merkezi

İzmir'in Buca ilçesinde, birlikte yaşadığı Aysel Perkgün adlı kadını darbedip vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan 25 yaşındaki Feyzo Duran, dün hâkim karşısına çıktı. İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Duran, Aysel Perkgün ve taraf avukatları katıldı.

Celsede söz alan Perkgün’ün avukatlarından Abdi Yaşar, "Canavarca hisle hareket edildiği açık. Alkol içiyor, abdest alıyor ve iki bıçakla müvekkili öldürmeye çalışıyor. Bu da bu işin planladığını gösteriyor" dedi. Duran’ın avukatı Hüsnü Okan Özcan ise sanığın beraatini istedi. Savunmaların ardından karar açıklandı. Mahkeme başkanı, sanığın öldürme kastıyla başlattığı eyleminden vazgeçtiği, vazgeçme şartlarının oluştuğunu ve bu yüzden de kasten yaralama suçundan ceza verdiklerini söyledi. Heyet, sanığa kasten yaralama suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, sanığın eyleminde silah kullanması ve eylemi canavarca hisle gerçekleştirdiği gerekçesiyle ceza, 5 yıl hapse çevrildi. Eylem neticesinde Perkgün’ün hayati derecede yaralanması ve vücudundaki sabit izler sebebiyle ceza bir kat daha artırıldı ve sanık toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

***

UZMUN ÇAVUŞ TUTUKLANDI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde uzaklaştırma kararına rağmen, boşanma aşamasındaki olduğu E.Y.’yi kaçırmaya çalışan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Yakarış, dün tutuklandı.

***

KADINA BIÇAK İLE SALDIRDI

Kadına yönelik şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde B.Y. adlı kadın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen M.P’nin bıçaklı saldırısına uğradı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kadın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan kadının yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Polis ekipleri de olay yerinden kaçan M.P’yi Kilimli ilçesinde suç aleti bıçakla yakaladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Kuryeden 'görev tamam' pozu Ekrem İmamoğlu'ndan 2028 mesajı: Adaylar şimdiden belli mi? CHP'li Adıgüzel'den 'makam aracı' tepkisi: "Ali Erbaş, Bakara Suresi'nden muaf mı?"