Kamuda da özelde de LGBTİ+’lar saklanıyor!

Haber Merkezi

Kaos GL Derneği ile Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi kamu ve özel sektörde çalışan LGBTİ+’ların durumunu ortaya koyan araştırmaların sonuçlarını açıkladı.

‘Türkiye’de Kamu Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu’ ve ‘Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu’ başlıklı iki rapora göre de pandeminin yarattığı gelecek kaygısı ve iş bulma zorluğu LGBTİ+’ları daha olumsuz etkiliyor. Özel sektör çalışanı LGBTİ+’lar pandeminin çalışma hayatını hem olumlu hem olumsuz olarak etkilediğini belirtiyor.

Araştırma; pandeminin yarattığı gelecek kaygısının LGBTİ+’ları daha olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor. 633 kişinin katıldığı özel sektör araştırma sonuçlarına göre LGBTİ+ çalışanların yüzde 83’ü işyerinde kapalı. Özel sektör raporundan öne çıkan bazı sonuçlar şöyle: "LGBTİ+ çalışanların sadece yüzde 10’u işe alım sürecinde açık davranabiliyor. Ayrımcılığa uğrama ve başvurunun kabul edilmemesi korkusu; cinsiyet kimliği, cinsel yönelim ve cinsiyet özelliğini saklamaya zorluyor."
221 kişinin katıldığı kamu araştırması sonuçlarına göre ise kamu çalışanı LGBTİ+’ların yüzde 94’ü işyerinde kapalı davranmak zorunda bırakılıyor. Raporda işyerinde açık olamamanın kendisinin de bir ayrımcılık olduğu vurgulanıyor. Rapora göre kamu çalışanı LGBTİ+’ların yüzde 82’si ya doğrudan ayrımcılıkla karşılaşıyor ya da kimliğini gizlemek zorunda kalarak ayrımcılığa maruz bırakılıyor.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Bir kuş sütü eksik İstanbul kirada Avrupa’nın lideri İsrafın ve şatafatın merkezi Diyanet, gazetemiz BirGün’e dava açacakmış Kayalık bile rant alanı Ankara Tabip Odası seçimi: Çağdaş Hekimler 249 blok oy farkla kazandı