Kanada'da orman yangınları: New York'ta uçak seferleri ertelendi

ABD'nin New York kenti, Kanada'da günlerdir devam eden orman yangınlarından oluşan dumanların etkisi altında kaldı. Hava kirliliği nedeniyle bazı vatandaşlar maske kullanmaya başladı. New York'ta hava trafiğini yavaşlatma kararı alındı.

Kanada'daki orman yangınlarından etkilenen New York'ta uçak seferleri ertelendi.

Kanada'daki yangınlardan gelen duman, bir haftaya uzun süredir periyodik olarak ABD'nin Kuzeydoğusunu ve Orta Atlantik'i sarıyor, bu da endişelere sebep oluyordu.

New York Şehri'nin hava kalitesi endeksi salı gecesi bir noktada 200'ü aştı. IQair, bunun şehirdeki hava kalitesinin "çok sağlıksız" olduğu anlamına geldiğini belirtti.

ABD sivil havacılık otoritesi Federal Havacılık Yönetimi (FAA), New York kentinde hava trafiğini yavaşlatma kararı aldı.

LaGuardia Havalimanı kalkış-varışlı uçuşlar ertelendi.

Yetkililer, özellikle kalp, akciğer ve solunum yollarına bağlı rahatsızlığı olanları dışarı çıkmama konusunda uyarıyor

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Fed faiz oranını 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu Azerbaycan-Ermenistan arasındaki “barış anlaşması” müzakerelerinin adresi belli oldu Hamas’ın, son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İsrail'de polise bıçaklı saldırıda bulunan Türk vatandaşı öldürüldü