Karadağ’da kritik seçimin sonuçları belli oldu

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Karadağ’daki genel seçimlerde iktidardaki Sosyalistlerin Demokratik Partisi’nin (DPS) yer aldığı Avrupa Birliği (AB) yanlısı "Karadağ İçin Kararlı" ittifakı kriz yaşıyor. Sandıktan birinci olarak çıkmasına rağmen muhalif ittifakların birleşmesi karşısında yeterli sandalye sayısına ulaşamayan iktidar ittifakı, resmi olmayan sonuçlara göre hükümeti kurma hakkını kaybetti.

Devlet Başkanı Milo Djukanovic’in desteklediği ittifak, yüzde 34,8 oy oranı ile 29 milletvekili çıkardı. NATO karşıtı ve Rusya yanlısı tutumuyla bilinen muhalif Demokrat Cephe (DF) öncülüğündeki "Karadağ’ın Geleceği İçin" ittifakı ise oyların yüzde 32,7’sini alarak 28 milletvekili çıkardı. Bir diğer muhalif ittifak "Bizim Ulusumuz Barıştır" oyların yüzde 12,5’ini alarak 10 milletvekili, "Siyahtan Beyaza" ittifakı ise oyların yüzde 5,7’sini alarak 4 sandalye elde etti.

"Karadağ’ın Geleceği İçin" ittifakı lideri Zdravko Krivokapic, muhalif kanattaki üç ittifakın mecliste 42 milletvekiline sahip olacağını belirterek, iktidar ittifakının seçimleri kaybettiğini "Rejim düştü" ifadesiyle duyurdu. Devlet Başkanı Djukanovic ise resmi sonuçları beklediklerini, mecliste çoğunluğu elde etmek için yarışın devam ettiğini açıkladı.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Lübnan karışırsa Ortadoğu yanar KFC İsrail boykotuna katıldı: 108 şube kapatıldı İran’da gergin bekleyiş Üst düzey AB yetkilisi tarih verdi: Pek çok üye ülkenin Filistin devletini tanıması bekleniyor İsrail ile ticaret, tepkiler için değil ‘engelleme’ yüzünden kısıtlanmış