Karar Resmi Gazete'de: İcra yoluyla çocuk teslimi uygulaması sona erdi

İcra yoluyla çocuk teslimi uygulaması sona erdi. Çocuk teslimi ile ilgili yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Adalet Bakanlığınca hazırlanan "Çocuk Teslimi Ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam Ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayım tarihi itibarıyla yürürlüğe giren yönetmelikle çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine dair görev, yetki ve sorumluluklar ile buna ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre, boşanma süreci ve sonrasında, icra yoluyla çocuk teslimi uygulamasını sona erdirdi.

Yeni çocuk teslim usulüyle ebeveynler çocuklarını görebilmek için artık icra dairelerine değil uzmanların görev yaptığı "Adli Destek Ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri"ne başvuracak.

Çocuklarıyla görüşmek isteyen anne babalar artık herhangi bir ücret ödemeyecek. Yapılacak tüm masraflar Adalet Bakanlığı'nca karşılanacak. Teslim işlemleri ebeveynlerin kapısında değil, 'çocuk dostu' şekilde tasarlanan çocuk görüşme merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Çocuk teslimi ve kişisel ilişki kurulması işlemlerinde, çocukla iletişim ve görüşme konusunda uzmanlar ve rehber öğretmenler görevli olacak. Uzmanlar gerekirse mesleki müdahalelerde bulunacak.

(AA)

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Halk iradesi barikat tanımadı Diyanet’ten Audi A8 itirafı Meteoroloji'den 34 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor Cem Küçük köşeyi döndü İSKİ'den açıklama: İstanbul'da barajların doluluk oranında son durum