Karşıyaka'da 'akondroplazi kafe' açılıyor

Karşıyaka Belediyesi, yalnızca akondroplazi hastalarının çalışacağı kafeyi hizmete açıyor


BERKAY SAĞOL

Karşıyaka Belediyesi ve Ege Fark Yaratanlar Derneği, akondroplazi (cücelik) hastalığına dikkat çekmek amacıyla büyük bir buluşma gerçekleştirdi. Mavişehir'de bulunan Tay Park'ta gerçekleşen buluşmaya Türkiye’nin farklı kentlerinde yaşayan yaklaşık 100 akondroplazi (cücelik) hastası ve aileleri katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay buluşmada ailelere açılacak kafenin müjdesini verdi. Tugay yaptığı konuşmada, "Toplumda insanlarımızın cücelik diye bildiği tıpta Akondroplazi dediğimiz, genetik rahatsızlığa sahip vatandaşlarımızın, çocuklarımızın bir araya gelip kurduğu dernekle beraberiz bugün. Bu dernek yeni faaliyete başladı. Aslında çok mağduriyete sahip, engelliği bile çok geç tanınmış bir grup insanın yaşadığı sorunlarla ilgili çaba gösteriyorlar. Bizde Karşıyaka Belediyesi olarak bu çalışmanın içerisinde olmaya karar verdik ve bugün buluştuk. Burası Taypark, bu parkın içerisinde dernekle beraber bir kafe açacağız. Burada çalışanların hepsi akondroplazi hastası olacaklar. Özellikle çocukların yoğun ilgisini çekeceğini düşündüğümüz çok sempatik bir kafe olacak" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TEDBİR ALINMALI"

11 yaşındaki akondroplaiz hastası Ömer Çetinkaya'nın annesi Figen Çetinkaya da kendi çocuğu ve diğer çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, Çocuklarımız başta anatomik yapısal sıkıntılardan kaynaklı, daha sonrada çevresel şartlardan dolayı sorunlar yaşıyor. Mesela otobüslerdeki iniş çıkışlar bile sorun olabiliyor. Çocuklarımızla ilgili sosyal hayatta hiçbir tedbir alınmıyor ebeveynleri olarak bizim yardım etmemiz gerekiyor. Özellikle bu şartlarda terk edilmiş olan bir sürü çocuk var. Çevrenin bakış açısının gelişmesini ve toplumun bir parçası olduğumuzun kabul edilmesi gerekiyor" dedi.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
İzmir’in 1 Mayıs tarihi Çanakkale kül soluyacak Özel bölgeye RES yapılacak Kaderine terk edilen köy okulları yeniden açılmalı İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı: Umutlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz