Keyfi gözaltı ve baskılara bir tepki de İsviçre’den

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasının yankıları Avrupa’da da sürüyor. Avrupa’da da kadın örgütleri konuyu gündemden düşürmüyor. SOL Parti’nin Türkiye’yi saran “İstanbul Sözleşmesi bizimdir”, kampanyası nedeniyle uğradığı baskılar, sert şekilde eleştirildi.

BİRGÜN İSVİÇRE

SOL Parti İsviçre örgütü, Türkiye’de SOL Parti il yöneticilerine ve HDP’ye yönelik baskı ve gözaltıları protesto etmek üzere İsviçre’nin Zürih kentinde sokağa çıktı. Zürih kent merkezinde stant açan partililer, konuya ilişkin bildiriler dağıttılar. Sözleşmeden tek adam imzasıyla çıkılmasının büyük bir hata olduğunu ifade eden partililer, Türkiye de ve Avrupa da kadınlara ve farklı cinsel kimliklere yönelik baskıların sürdüğünü ifade ettiler. Türkiye’de HDP’nin kapatılmasına yönelik tartışmaların ve muhaliflere yönelik baskıların kabul edilemeyeceğini dile getirdiler.

SOL Parti’nin, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesinden ayrılmasının ardından başlattığı, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” kampanyası çerçevesinde il örgütlerinin astıkları pankartlar gerekçe gösterilerek, Artvin, Uşak kentlerinde il yöneticilerine yönelik gözaltıları gerçekleştirilmiş, Trabzon İl Örgütü pankartı indirilip yöneticileri ifadeye çağrılmıştı.

İSVİÇRE BASINI KONUYLA İLGİLİ

Türkiye’de yaşanan hak ihlalleri ve anti demokratik uygulamalar, İsviçre’de kamuoyunun tepkisine neden oluyor. Hak ihlalleri ve anti demokratik uygulamalar, İsviçre basınında sıklıkla yer buluyor. İsviçre’den yayın yapan Radyo Lora (97.5Mh), SOL Parti İsviçre örgütünün gerçekleştirdiği eyleme geniş yer verdi. Partililerin hazırladığı Almanca bildiri de radyo yayınında okundu.

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Hedefteki Sanchez için ‘Görevde kal’ protestosu Batı’da savaş yorgunluğu: Biden-Scholz Planı Avrupa’nın vatansız azınlığı: Çingeneler G7 İklim, Enerji ve Çevre Bakanları Toplantısı protestolarla başladı Frankfurt'ta 'BirGün 20. yıl' kutlaması