Kılıçdaroğlu: Hazine'den çalınan 418 milyar doları milletin cebine koyacağım

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Benim bu millete sözüm var. Haksız olarak alınan, Hazine'den çalışan 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bağcılar Ebubekir Meydanı ve Kadın Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da konuştuğu törende Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

"Kadın erkek eşitliği, her evde huzurun, bereketin olması, adalet için, halk için, millet için iktidar" diyen Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u da Bağcılar'ı da seviyorum. Bağcılar'da oyumuzun düşük olduğunu biliyorum. Ama kimse endişelenmesin, bu ülkede hiçbir ayrım yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur" ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLACAK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını belirten Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Allah nasip ederse cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevini yapacak. İkinci cumhurbaşkanı yardımcımız Mansur Yavaş. Elinden gelen bütün gücü gösterecek. Neden Ekrem İmamoğlu, neden Mansur Yavaş? Bizim tarihimizde iki önemli başkent var. Osmanlı'nın başkenti İstanbul, Cumhuriyet'in başkenti Ankara. Demek ki iki başkenti yöneten güç, aynı zamanda Cumhuriyet'in en önemli yılında, yani 100. yılında cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacaklar."

418 MİLYAR DOLAR VURGUSU

"Benim bu millete sözüm var" diyen Kılıçdaroğlu, "Haksız olarak alınan, Hazine'den çalışan 418 milyar doları alacağım ve bu milletin cebine koyacağım. Bana karşı çıktıklarını biliyorum, Kılıçdaroğlu gelmesin diye çaba harcadıklarını biliyorum, büyük mücadeleler verdiklerini de veriyorum. Benim tek güvencem bu ülkenin insanları" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: "Ekrem Başkan, uzun yıllardır İstanbul'da yapılamayanı yaptı. Gerçekten hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Hiçbir ayrım yapmadan, herkesi kucaklayarak hizmetini yaptı. Göreceksiniz, aynı hizmeti hem İstanbul hem Türkiye için yapacak. Hepinizin huzurunda onu yürekten kutluyorum."

Günün Manşetleri için tıklayın
Çok Okunanlar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınavı: Türkiye birincisi mülakatta elendi Selahattin Demirtaş'tan aylar sonra ilk paylaşım Mülakatı savunan bakanın eşine ‘yürü ya kulum’ denmiş! SGK vurgunundan eski bakanın hastanesi çıktı 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı